Millet İttifakı bugün Cumhurbaşkanı adayını ne zaman, saat kaçta açıklayacak?

Bugün toplanacak olan Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını açıklaması bekleniyor. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez “Masadan biz kalkmadık biz hala masadayız” değerlendirmesinde bulundu.

Millet İttifakı bugün Cumhurbaşkanı adayını ne zaman, saat kaçta açıklayacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun bugün saat 14:00’da Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir toplantı gerçekleştirecek.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 'altılı masa'dan "ayrılması" sonrası toplanacak 5'li masanın, Kemal Kılıçdaroğlu'nu Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etmesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Akşener'in beklenmedik şekilde masadan çekilmesi sonrası diğer parti liderleri cumartesi günü ilk kez bir araya gelmişti.

Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada "Yarının Türkiye'sini inşa ve ihya etmekte kararlıyız. Bizler, 85 milyon insanımızın hiçbir ferdini dışarda bırakmadan, hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz."denilmişti.

İYİ Partili Çözmez: Masadayız

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Halk TV yayınına katılarak Altılı Masa'daki 'aday' krizini değerlendirdi.

“Altını açıkça çiziyoruz. Mutabakat metinlerine sonuna kadar sadığız. Masadan biz kalkmadık biz hala masadayız” diyen Çömez, şu ifadeleri kullandı:

“Kemal Bey'in adaylığına itiraz yok. Kemal Bey önemli ve değerli bir siyasetçidir. Sayın Akşener bizimle yaptığı toplantılarda bugün dahil bunları tekrarlamıştır. Karşı çıktığımız şey prensiplerden sapılması. Bu prensiplere uyulursa Kemal Bey'in adaylığına itirazımız yok. Altı ayrı siyasi partinin belirleyeceği 6 ayrı anket şirketinin verilerine biz saygı duyacağız. Bizim kişilerle ilgili bir tartışmamız yok. Prensipler ve ilkeler çerçevesinde bakalım.”

Turhan Çözmez, “Masanın kurulduğu günden beri açıkladığı deklarasyonlarına, yüzlerce sayfadan oluşmuş mutabakat metnine sonuna kadar sadığız ve savunuyoruz. Yapılan bütün çalışmaları çok değerli buluyoruz” diye konuştu.

Akşener toplantıya katılmayacak

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'in 6 Mart'ta yapılacak Millet İttifakı toplantısına katılmayacağını açıkladı.

İYİ Partililer, Millet İttifakı'nı oluşturan diğer siyasi parti liderlerinin ortak aday konusunda 'dayatmacı' bir tutum sergilediklerini ve bu tutumdan vazgeçmeleri halinde Akşener'in masaya geri döneceğini belirtiyor.