Mithat Sancar: Seçime Yeşil Sol Parti ile gireceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partilerinin kapatılma ihtimali yüzde bir bile olsa işi riske atmayacaklarını belirterek, “Yeşil Sol Parti’yle seçime gireceğiz” dedi.

Mithat Sancar: Seçime Yeşil Sol Parti ile gireceğiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) içinde bulunduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını açıklamıştı.

Halk TV canlı yayınında 'Liderler Masası' programının konuğu olan Sancar, partilerinin kapatılma ihtimali yüzde bir bile olsa işi riske atmayacaklarını belirterek, “Yeşil Sol Parti’yle seçime gireceğiz” ifadelerini kullandı.

Sancar, partilerini riske atmayacaklarını belirterek şunları kaydetti:

“Binde bir ihtimal bile olsa kapatma riskinin olduğu bir sürece biz kendimiz girmeyiz. Bunu parti meselesi olarak düşünmeyin. Tarihin en kritik seçimine giriyor. Seçim süreci çok mühim. Bu iktidar değiştiğinde demokratik dönüşüm yakalanabilmesi için biz ittifaklarımızla en büyük güvence olduğumuza inanıyoruz. Böyle bir güçten yoksun bırakma hakkımız, şansımız yok.”

 Emek ve Özgürlük İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararında deprem sürecinin etkili olduğunu ifade eden Mithat Sancar, “Depremin ağır bedeli aday çıkarma kararımızı gözden geçirtti. Bu deprem doğal afet değil sadece, siyasi bir felakettir. Bu felakette kayıplarımız çok büyüktü. Seçime az bir süre yaşadığımız bu ağır yıkım daha farklı bir yol izlememiz gerektiği konusunda yeterince acı bir mesaj oldu” şeklinde konuştu.

HDP’ye yönelik kapatma davasını iktidarın stratejisi olarak nitelendiren HDP Eş Genel Başkanı Sancar, “Bu iktidarın bilinçli bir stratejisidir. Dava açıldığı zamanda bu değerlendirmeyi yaptık. Bu dava seçim dönemine sarkıtılır” diye belirtti.

“Yeşil Sol Parti’yle seçime gireceğiz” diyen Sancar, “Yeşil Sol Parti seçime Türkiye’nin tüm illerinde kendi logosuyla girecek” ifadelerini kullandı.