MSB’nin açıklamasına DSG’den jet yanıt

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “Barış Pınarı” bölgelerinde “taciz ateşi açan ve sızma girişiminde bulunan” YPG’lilerin vurulduğunu ve 13 YPG’linin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ancak Demokratik Suriye Güçleri (DSG), bu “iddiaların  gerçeği yansıtmadığını” duyurdu.

MSB’nin açıklamasına DSG’den jet yanıt

MSB’den yapılan açıklamada, “Barış Pınarı bölgesi” diye adlandırılan Rojava'nın Sere Kani ve Gire Spi ilçelerinde “taciz ateşi açan ve sızma girişiminde bulunan” YPG'lilerin TSK tarafından hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, 13 YPG’linin yaşamını yitirdiği bilgisine yer verildi.

DSG’den açıklama

Ancak DSG, Türkiye destekli silahlı grupların kontrolündeki bölgelerde “herhangi bir eylem düzenlemediklerini ve hiçbir kayıp vermediklerini” açıkladı.

DSG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Bu iddialar gerçeği yansıtmıyor” denildi ve savaşçılarının son günlerde herhangi bir eylem düzenlemediği, dolayısıyla hiç bir kayıp verilmediği kaydedildi.

Açıklamada, TSK’nın son birkaç gün içinde “saldırılarını arttırdığı ve Hristiyanların Paskalya Bayramı’nı kutladığı dönemde Til Temir’i bombaladığı” kaydedildi.