Murat Karayılan’dan Öcalan açıklaması

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, “Türk devleti Kürtler arasında bir savaşı Başur'a da yaymak istiyor. Ama inanıyorum ki amacına ulaşamayacaktır. Çünkü Kürt siyaseti de artık bir aşamaya gelmiş durumda” dedi.

Murat Karayılan’dan Öcalan açıklaması

Stêrk TV'de yayınlanan özel programa konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, herkesi “Kürt diline sahip çıkmaya” çağırdı.

Karayılan, “Bizler Arapçayı da Türkçeyi de seviyoruz, her dili seviyoruz fakat bugün Kürtçe büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Üstelik Kürtçenin her lehçesi. Kürtçenin bütün lehçelerini korumamız lazım. Bu lehçeler bizim zenginliğimizdir. Kürtçeyi koruyan birçok kurum da var. Bu kurumların çalışmaları çok değerli. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hatta dönem dönem bazı partiler bir araya gelerek dil konusunda neler yapabileceklerine ilişkin tartışmalar da yürütüyorlar bunlar çok değerli çalışmalardır” diye konuştu.

Diyarbakır’da gençlerin sokaklarda, kendi aralarında Türkçe konuştuğunu belirten Karayılan, “Kürdistan'ın başkentinde yaşıyorsunuz, Türkçe konuşmaya ne gerek var. Tabi ki Kürtçenin yanında Türkçe konuşmak ayrı bir zenginliktir ama tehlike altında olan Kürtçeye de sahip çıkmanız gerekir” ifadelerini kullandı.

Karayılan, “İşgalci Türk devleti şu an 3 aşama olarak Kürt gençlerini hedef haline getirmiş durumda. Birincisi burs vererek, yurtlara yerleştirerek, okutarak sahip çıkıyormuş gibi yapıyor. Özellikle zeki gençleri hedef seçiyorlar. Eskiden Gülen cemaati yapardı bunu, şimdi Türk devleti yapıyor” dedi.

“Tüm dünya gördü”

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın paradigmasında "kadın, demokrasi ve ekoloji devrimlerinden" bahsettiğini belirten Murat Karayılan, “Herkes ekolojinin ne kadar önemli olduğunu şimdi daha iyi anlıyor, özellikle koronavirüs salgınından sonra. Ama önderlik 20 yıl önce ekolojinin önemine dikkat çekti, ekoloji devrimine ihtiyaç olduğunu söyledi. Artık tüm dünya Rêber Apo'nun nasıl bir lider olduğunu gördü. Bu yüzden dünyanın birçok yerinde sendikalar önderliğe sahip çıkıp, özgürlüğü için kampanyalar başlattı” şeklinde konuştu.

“Korucuları hedef almıyoruz”

Yürütme Komitesi Üyesi Karayılan, “Bizim sözümüz var, hiçbir yerde korucuları hedef almıyoruz. Tabi kontra olan, sürekli gerillaya karşı operasyonlara çıkanları kastetmiyorum onlar özsavunma temelinde gerillanın hedefi olacaktır. Ama özellikle hedef almıyoruz korucuları” dedi.

“Türk devleti Kürtler arasında bir savaşı Başur'a da yaymak istiyor” diyen Karayılan, “Ama inanıyorum ki amacına ulaşamayacaktır. Çünkü Kürt siyaseti de artık bir aşamaya gelmiş durumda” ifadelerini kullandı. Rudaw