NATO: Peşmerge Güçleri’ne eğitim vermeye devam edilecek

NATO: Peşmerge Güçleri’ne eğitim vermeye devam edilecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO müttefiki bazı ülkelerin Peşmerge Güçleri’ne eğitim vermeye devam edeceğini söyledi.

28 ülkenin devlet ve hükümet başkanları ile üst düzey yöneticilerinin katıldığı (Kuzey Atlantik Paktı) NATO zirvesi, 25 Mayıs 2017 tarihinde Brüksel’de gerçekleşti.

Rûdaw muhabiri Ala Şali’nin, “NATO, Peşmerge Güçleri’ni daha fazla destekleyecek mi?” sorusuna Jens Stoltenberg, NATO’ya üye bazı ülkelerin peşmergeyi eğittiğini belirterek, NATO’nun da IŞİD karşıtı koalisyonun bir parçası olduğunu ifade etti.

Jens Stolenberg, sözlerini şöyle sürdürdü:

“NATO’ya üye bazı ülkeler, Peşmerge Güçleri’ni desteklemekte ve eğitmekte. Şüphesiz NATO, IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası kaolisyonun bir parçası. Peşmerge Güçleri’ni desteklemek amacıyla yürütülen bazı danışmanlık çalışmaları ve faaliyetlere katılacaktır.

NATO şimdiye kadar Peşmerge Güçleri’ni eğitmedi. Sadece Irak ordusunu eğitmeyi esas aldık. Bana göre en önemlisi, NATO üyesi ve koalisyonun müttefiki bir grup devletin peşmergeyi eğitiyor ve destekliyor olması."