Neçirvan Barzani ile Cumhurbaşkanı Reşid Irak’taki durumu görüştü

Başkan Neçirvan Barzani, Bağdat’taki temasları kapsamında Irak Cumhurbaşkanı Letif Reşid, Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Fayeq Zeydan ve Sünni Egemenlik İttifakı adına Muhammed Tamim ile görüştü.

Neçirvan Barzani ile Cumhurbaşkanı Reşid Irak’taki durumu görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak’ta yeni hükümetin kurulmasının ardından anayasanın uygulanması ve Erbil-Bağdat arasındaki sorunların çözümünü görüşmek üzere bugün Bağdat’ta gitti.

Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Letif Reşid ile bir araya geldi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede kamplardaki Iraklı göçzedelerin içinde bulunduğu kötü durum ele alındı. Liderler göçzedelerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve evlerine güvenli bir şekilde dönmeleri için ortak çaba gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Irak’taki son güvenlik, siyasi ve ekonomik gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Irak’ta yeni hükümetin vatandaşların geçim kaynaklarını iyileştirme ve daha iyi hizmet sunma yönündeki gündemini uygulama adımlarına destek verildiği kaydedildi.

Irak'ın komşu ülkelerle saygı ve ortak çıkarlara dayalı ilişkiler içerisinde olması gerektiğine dikkati çeken liderler ülkenin istikrarı ve güvenliği için işbirliği ihtiyacına vurgu yaptı.

IŞİD’e mücadele konusuna değinen Barzani ve Latif, terörün bitirilmesi için Irak güvenlik güçleri ile Peşmerge arasındaki işbirliği ve koordinasyonun önemine değindi.

Erbil ile Bağdat arasındaki sorunları ele alan liderler, çözümün yapıcı diyalog ile sağlanması, anayasal temelde adilce tüm bileşenlerin haklarını garanti altına alacak şekilde sağlanması konusunda hemfikir kaldı.