Neçirvan Barzani İngiliz büyükelçiyle Irak’taki durumu görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Mark Bryson-Richardson ve beraberindeki heyeti kabul etti. author_image Kurdistan24 -Türkçe

Neçirvan Barzani İngiliz büyükelçiyle Irak’taki durumu görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Mark Bryson-Richardson ile Irak’taki siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Mark Bryson-Richardson ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmede, son siyasi gelişmeler ışığında Irak Parlamentosu Başkanlığı seçimleri, siyasi süreçle ilgili taraflar arasındaki görüşmeleri Irak Cumhurbaşkanı’nın seçilmesi ve hükümetin oluşturulması süreci, Erbil-Bağdat ilişkileri ve İngiltere’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak’la ilişkileri ele alındı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, görüşmede Irak’ın siyasi istikrarının önemi ve gerekliliğine vurgu yaparak, taraflar arasında siyasi sürecin yönetimiyle ilgili karşılıklı anlayışın olması gerektiğinin altını çizdi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi tarafların Bağdat’ta ortak tutuma sahip olmalarının önemi hususunda fikir birliğine varılan görüşmede, siyasi tarafların ortak anlayışa varma çabalarının ülkede siyasi istikrarı da beraberinde getireceği belirtildi.

Görüşmede ülkesinin Kürdistan Bölgesi ve Irak’la birlikte çalışmaya bağlı olduğunu söyleyen Richardson, Peşmerge Bakanlığı’nda atılan reform adımlarındaki rolünden ötürü Neçirvan Barzani’ye teşekkür etti.

Richardson, ülkesinin Peşmerge’nin örgütlülüğüne verdiği desteği yineledi.

Irak’taki son güvenlik gelişmelerinin de konuşulduğu görüşmede, Bağdat’taki diplomatik ve siyasi merkezlere yönelik saldırılar, Covid-19’la mücadele süreci, göç sorunu ve bölgesel gelişmeler de değerlendirildi.

Görüşmeye İngiltere'nin Erbil Başkonsolosu David Hunter ve konsolosluğun askeri danışmanları da katıldı.