Neçirvan Barzani, Irak Milli Takımı’nı Erbil’de kabul etti

Irak Milli Takımı’nı Erbil’de kabul eden Başkan Neçirvan Barzani, Körfez Kupası’nı kazanmalarından ötürü futbolcuları kutladı.

Neçirvan Barzani, Irak Milli Takımı’nı Erbil’de kabul etti

Barzani, “Bu başarı Irak ve Iraklılar için önemliydi çünkü tüm Iraklıları zafer etrafında bir araya getirdi. Tüm dünyaya da Irak’ın yeniden ayağa kalktığını gösterdi” diyerek kupanın önemine vurgu yaptı.

Irak’ın kupaya uzanmasının Kürdistan Bölgesi’nde de sevinçle karşılandığını aktaran Barzani, “Irak Milli Takımı’nın Körfez Kupası'ndaki zaferi tüm ülke için bir zafer. Bu kupa, tüm Iraklıları memnun etti. Kürdistan Bölgesi'nin tüm şehirlerindeki vatandaşlar da bu vesileyle mutluluklarını dile getirdi” diye konuştu.

Irak Milli Takımı’na desteğini dile getiren Barzani, başarılarının devam etmesi temennisinde bulundu.

Barzani’nin kabul törenine Kültür ve Gençlik Bakanı, Erbil ve Basra valileri, Irak Futbol Federasyonu Başkanı ve çok sayıda yetkili katıldı.

Bugün akşam saatlerine Erbil Uluslararası Havalimanı'na ulaşan Irak Milli Takımı, Erbil Valisi tarafından karşılandı.

Başkan Neçirvan Barzani, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani tarafından kupanın açılış törenine katılmak üzere Basra’ya davet edilmişti.

44 yıl aradan sonra Irak’ın ev sahipliğinde düzenlenen Arap Körfez Kupası, 6 Ocak’ta başlamıştı.

25’inci Körfez Kupası’nı kazanan Irak, tarihinde 4’üncü kez bu kupayı kazanmış oldu.

Final maçında Umman’ı 3-2’lik skorla mağlup eden ev sahibi Irak, 4’üncü kez kupa sevinci yaşamıştı.

Cuma günü Bağdat’a ulaşan Irak Milli Takımı, Irak Başbakanı Muhammes Şiya es-Sudani ve Başkan Neçirvan Barzani tarafından kabul edilmişti.