Neçirvan Barzani, Lübnan Adalet Bakanı’nı kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani, Lübnan Adalet Bakanı Henry Khoury ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Neçirvan Barzani, Lübnan Adalet Bakanı’nı kabul etti

Lübnan Adalet Bakanı Henry Khoury başkanlığında bir heyet dün  Bağdat'ta “Irak Adalet Günü” kutlamalarına katıldıktan sonra akşam saatlerinde başkent Erbil’e geldi.

Lübnan Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Suheyl Abbud ve Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüsam Zeki’nin de yer aldığı heyet ilk olarak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani tarafından kabul edildi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Bölgesi Adalet Bakanı Fersed Ahmed’in de hazır bulunduğu görüşmede, Lübnan, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki yargı sistemi ve mahkemelerin durumu ele alındı.

Görüşmede, Lübnan ve Irak yargı makamları arasındaki işbirliğinin yanı sıra bu alandaki deneyimlerin paylaşılması ve bunlardan yararlanmanın yolları da tartışıldı. Yargı bağımsızlığının önemi vurgu yapılan görüşmede iki taraf da adalet sisteminin bağımsızlığının devletin temeli olduğuna dikkat çekti.

Irak ve Lübnan'daki siyasi ve güvenlik durumunu da ele alındığı görüşmede Lübnan heyeti, Beyrut Hükümetinin ekonomik krizin üstesinden gelme çabalarına değindi.

Heyetin Irak ve Kürdistan Bölgesi ziyaretinin önemine  vurgu yapan Neçirvan Barzani de, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin adalet alanında Lübnan ile işbirliğini güçlendirmesini umduğunu söyledi.

Barzani ayrıca Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Lübnanlıların özellikle imar, hizmet ve bankacılık sektöründeki rollerinin önemine işaret etti.

Görüşmede ayrıca Lübnan ve Kürdistan Bölgesi’ndeki göçmenlerin durumu da ele alındı.