Neçirvan Barzani'den Newroz mesajı: Irak'a, komşu ülkelere ve tüm dünyaya kardeş eli uzatıyoruz

Başkan Neçirvan Barzani, Newroz dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Kürdistan Bölgesi olarak Irak'a, komşu ülkelere, bölgede ve dünyadaki tüm halklara, milletlere ve topluluklara kardeşlik, bir arada yaşama, karşılıklı kabul ve hoşgörü elini uzatıyoruz” dedi.

Neçirvan Barzani'den Newroz mesajı: Irak'a, komşu ülkelere ve tüm dünyaya kardeş eli uzatıyoruz

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Newroz Bayramı vesilesiyle görüntülü bir mesaj yayımladı.

Kürdistan ve dünyanın her yerinde bulunan Kürt halkının, şehit ailelerinin ve güvenlik güçlerinin Newroz'unu kutlayan Barzani, Kürdistan'ın inşasında, kalkınmasında ve refahında pay sahibi olan herkesi tebrik ederek selamladı.

“Newroz Kürt ulusal bayramıdır. Zaferin, özgüvenin, gururun ve onurun kutlamasıdır” diyen Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kürt ruhunun dirilişinin, Kürtlerin ve tüm Kürdistan halkının yaşam ve insanlık sevgisinin simgesidir. Newroz ile her Kürdün ruhunda, kanında, yüreğinde ve zihninde özgürlük, onurlu bir yaşam tutkusu ve daha iyi bir gelecek umudunu yenileniyor.

Newroz ateşi her zaman olduğu gibi inancımızı ve gücümüzü yeniden alevlendiriyor. Bu nedenle Kürtler yenilmedi ve asla da yenilmeyecek. Çünkü her baharda Newroz'un ilk ışıklarıyla her Kürt'te direniş, özgürlük ve refah ruhu yeniden canlanıyor.

Özgürlük ve kazanımlar, Kürt ulusu ve halkının Newroz ile yarattığı ruhun ürünüdür. Kürt ve Kürdistanlı direnişçilerin canıyla, kanıyla, gözyaşıyla, onlarca yıllık mücadele ve direnişiyle elde edildi.

“Kürtler her Newroz ateşiyle yeniden ayağa kalkacak”

Hepimiz dünün esaret ve baskılarını hatırlıyoruz. Tutuklamaları, katliamları, sürgünleri, yakmaları, imha saldırılarını, kimyasal saldırıları, Enfal'i ve soykırımı hepimiz hatırlıyoruz ve asla unutmayacağız. Ama bütün bunlar Kürtlerin ve Kürdistan halkının yaşam, özgürlük ve refah iradesini kıramadı! Çünkü her Newroz'un ilk ateşiyle Kürtler yeniden ayağa kalkacak ve daha güçlü başlayacak.

Newroz'da Kürtlerin ve Kürdistan halkının özgürlük, toprak ve vatan sevgisi, millet sevgisi yeniden doğar. Zamanın en güçlü zalimi ve en güçlü silahlarının dahi yenemediği ve yenemeyeceği bu canlı milletin varlığı ve dirilişinin sırrı budur.”

“Birlikte, Irak'ı herkes için daha iyi bir ülke haline getirebiliriz”

Newrozda herkesin ailesi, akrabası ve dostlarıyla sevgi bağını güçlendirmesi temennisinde bulunan Barzani, “Siyasi düzeyde, Newroz'u karşılıklı işbirliği, karşılıklı kabul ve birlikte çalışma için yeni bir fırsat haline getirelim ki, Kürdistan Bölgesi'ndeki sorun ve çelişkileri, Bağdat ile birlikte, tek ses ve tek tavırla, anayasa temelinde diyalog yoluyla aşalım, sorunları çözelim” dedi.

Barzani, “Bu vesileyle Iraklı tarafları, parti, millet, din ve mezhepleri aşan ulusal bir Irak ruhuyla hepimizin ülkesi olan bir Irak için birlikte çalışmaya davet ediyorum. Gelecek nesiller için barışının, istikrarın, egemenliğin, yaşamın, onurunun, bugününün ve geleceğin korunduğu bir Irak. Birlikte, Irak'ı herkes için daha iyi bir ülke haline getirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Irak Hükümeti ile doğru yönde ilerlendiğini belirten Barzani,  atılan adımların umut verdiğini, sorunların çözümü için, taraflar ve topluluklar arasında güven tesis edilmesi Irak'ı güçlü, güvenli ve saygın bir ülke haline getireceğini kaydetti.

Neçirvan Barzani, “Kürdistan Bölgesi, anayasa temelinde Irak'ta hükümetin gündeminin, siyasi sürecin ve demokrasi ilkelerinin başarıya ulaşması için her türlü yardımı yapmaya hazırdır” dedi.

“Her zaman olduğu gibi barış ve istikrar unsuru olacağız”

“Newroz coşkusu, yaşamı seven, barışçıl Kürtlerin ve Kürdistanlıların ruhunun bir tezahürüdür” diyen Barzani, Kürdistan'ın güzel doğasında kutlanan karnavalin, yaşama ve barışa, mutluluğa, uzlaşma ve huzura duyulan derin arzudan kaynaklandığını belirtti.

Barzani, “Kürdistan Bölgesi olarak Irak'a, komşu ülkelere, bölgeye ve dünyadaki tüm halklara, milletlere ve topluluklara kardeşlik, bir arada yaşama, karşılıklı kabul ve hoşgörü elimizi uzatıyoruz. Her zaman olduğu gibi barış ve istikrar unsuru, birlik ve ortak çıkarların savunucusu olacağımız konusunda herkesi temin ediyoruz” dedi.

Newroz'u kutlayan halkları ve milletleri de tebrik eden Barzani, “Dost ülkelerin, uluslararası toplumun, diplomatların ve Kürdistan Bölgesi'ndeki uluslararası örgütleri desteği için teşekkür ediyoruz. Herkesin mutlu bir Newroz geçirmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Barzani mesajının sonunda, “Siz değerli vatandaşlarımdan seyahat ederken dikkat etmenizi rica ediyorum. Çevrenin temizliğini ve Kürdistan'ın güzel doğasını koruyun. Trafik kurallarına uyun” çağrısı yaptı.