The New York Times: IŞİD'in yenilgiye uğratılması bağımsız bir Kürdistan'ın yolunu açmalı

The New York Times: IŞİD'in yenilgiye uğratılması bağımsız bir Kürdistan'ın yolunu açmalı

KRDNews- The New York Times'da Aziz Ahmed imzalı bir yazıda IŞİD'in Musul yenilgisinin Kürt Peşmergeleri ile Irak Ordusunun yakın işbirliği sonucu gerçekleştiğini ve bu işbirliğinin bağımsız Kürdistan yolunu açması gerektiğini ileri sürdü.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi hukuk müşaviri olan Aziz Ahmed, Irak güçleri ile Kürt işbirliğinin zamanı gelip de geçmiş bir hesaplaşmayı ya da karşılıklı konumlanmayı gerekli ve acil kıldığını ileri sürerek 25 Eylül referandumunun bunun önemli bir aşaması olacağını ifade ediyor.

Aziz Ahmed'in yazısının bir kısmı şöyle: "Güney Kürdistan'ın başkenti Hewlêr ile Irak'ın başkenti Bağdat arasındaki bir anlaşmanın sonuçlarının sınırlarımız ötesinde olacaktır.

Washington'ın tereddütlü konumu, şimdiki sınırları dahilinde birleşik bir Irak'ın, ülke için sürdürülebilir bir gelecek sunacağı yönündeydi. Bu anlayışın yeniden değerlendirilmeye ihtiyacı var. Bir sonuca ulaşmamış bu politika, gerek Irak sınırları içinden gerekse dışında toplumsal yapı tarafından tehdit edilegelmiş ve her yerde baskı ve çatışmayı beraberinde getirmiştir. 

Bu yeni süreç, Kürtlerin kendi kaderini belirleme yolunda onlarca yıl alan mücadelelerinin doruk noktası olacaktır."