Nihat Doğan’dan Kürtçe seçmeli ders kampanyasına destek

Şarkıcı Nihat Doğan, HezKurd’un Kürtçe seçmeli dersler için başlattığı broşür dağıtılması için yardım çağrısına destek vermek istediğini söyledi.

Nihat Doğan’dan Kürtçe seçmeli ders kampanyasına destek

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığına bağlı orta okullarda 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersler için takvim işlerken, öğrencilerin Kürtçe’nin Kurmancî ve Zazakî lehçelerini tercih etmesi için yoğun bir kampanya yürütülüyor.

Bu yıl gerek siyaset dünyası ve gerekse de sivil toplumun duyarlılık gösterdiği Kürtçe seçmeli derslere ilginin diğer yıllara oranla daha yoğun olduğu belirtiliyor.

Kürtçe Dil Hareketi (HezKurd) gönüllüleri de ailelerin ve öğrencilerin bu konudaki duyarlılığını arttırmak için başta Diyarbakır olmak üzere bir çok kentte bröşür ve el ilanı dağıtıyor.

HezKurd Genel Koordinatörü Fevzi Bulgan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı broşür basım ve dağıtımına destek çağrısına ünlü şarkıcı Nihat Doğan olumlu yanıt verdi.

Doğan, broşür basım ve dağıtım için yardım etmek istediğini belirterek, “Kürt diline göstermiş olduğunuz hassasiyet içinde ayrıca çok tşk ederim Fevzi bey. İyiki varsınız” dedi.