On binler Diyarbakır Newroz'unda buluştu

Diyarbakır'da Newroz on binlerce kişiyle kutlandı. Kutlamalarda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Newroz'a merhaba AKP-MHP iktidarına elvada" ifadelerini kullanarak, "Yaşamı yeniden kuracağız" dedi.

On binler Diyarbakır Newroz'unda buluştu

On binlerce kişi Diyarbakır’da Newroz kutlamak için toplandı. 2023 Newroz’unun Diyarbakır’da yapılan final kutlamasında, 2635’inci kez Newroz ateşi yakıldı.

Diyarbakır’da Newroz kutlamalarının yapılacağı Bağlar’daki Newroz Parkı’na çıkan tüm yollar bugün trafiğe kapatıldı. Kentin birçok yerinden Newroz’a gelen insanlar 5 arama noktasından geçerek parka alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik için 10 binden fazla flama ve bayrak asıldı. Newroz ateşi için 6 ton odun hazırlandı.

detail-photo-fancybox-1

Maraş depreminde yaşamını yitirenlerin anılacağı Newroz programı; Newroz Tertip Komitesinin konuşmalarıyla başladı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Başkanı Saliha Aydeniz, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç’ın yanı sıra çok sayıda HDP’li vekil de kutlamalara katıldı.

Bu yılki Newroz’da sanatçı Mikail Aslan, Aryen Kom ve Şerzad da sahne aldı.

Newroz’un özel konukları ise Şenyaşar ailesinden Ferit Şenyaşar, tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, tutuklu Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın eşi Zeynep Mızraklı oldu. 

Polis Kürt kıyafeti giyenleri almadı

Kutlamalar için vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren sloganlarla Newroz Parkı’nın yolunu tuttu. Kamişlo Bulvarı’ndan iki ayrı giriş, Newroz Caddesi ve Bağcılar Mahallesi’nden 4 ayrı girişlerde polis kontrolünden geçen vatandaşlar alana giriş yaptı.

Polisin bu noktalarda yöresel Kürt kıyafetleri giyenleri geri gönderdiği görüldü.