Orhan Miroğlu: Demirtaş'ın tahliyesi iyi oldu

Orhan Miroğlu: Demirtaş'ın tahliyesi iyi oldu

AKP'li eski vekil Orhan Miroğlu, HDP'nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş hakkında çıkan mahkeme kararı için "Tahliyesi iyi oldu" dedi.

AKP'de hali hazırda Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı görevinde bulunan eski Mardin milletvekili Orhan Miroğlu, HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında çıkan mahkeme kararı hakkında çarpıcı açıklamada bulundu.

Miroğlu, katıldığı televizyon programında Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Başkanı Demirtaş hakkındaki tahliye kararı ile ilgili olarak "Tahliyesi iyi oldu" dedi.

Demirtaş için verilen tahliye kararının doğru olduğunu savunan Miroğlu, "Bu bir hukuki süreç. Kürt seçmen tabi tutuksuz yargılanmasını ister. Bunda aykırı bir durum yok. Avukatlarından gelen açıklamaya göre, başka bir davadan dolayı tahliye olmamış. 6-7 Ekim olaylarındaki tavrı doğru olmamıştır. Tahliye olması iyi oldu. Tahliye olsun. Bu HDP'li siyasetçilerin muhasebe yapmasına vesile olur mu, buna inanmak isterim. Her zaman tutuksuz yargılanmayı savunurum. Ama burada HDP'lilerin iyi muhasebe yapması lazım" ifadelerini kullandı.