Osman Öcalan: Annem Türk değil

Osman Öcalan: Annem Türk değil

Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) eski yöneticilerinden ve Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, Rûdaw'a verdiği mülakatta annesinin Türk olmadığını söyledi.

Öcalan, annesinin Türklüğü ile ilgili bir soruya şu şekilde cevap verdi:

"Anneannemin aslen Türk olduğu söyleniyor. Belki Arnavut, belki de diğer halklardandır. Anneannemin Kürt olmadığını biliyorum. Başkan Öcalan Kenya’da yakalandığı zaman annemizin Türk olduğunu söylemişti. Fakat az önce de belirttiğim gibi bölgede toplumsal değişimler olmuştu. Balkanlardan gelip de Türk olduğunu iddia edenler vardı.

Baba tarafım halis mulis Kürt fakat anne tarafımda Kürtlük, Asurilik, Araplık ve Türklük var. Biraz karışık, belki annemin bir yanı Türk’tür. Bu durumda yüzde yüz Türk olduğunu söyleyemeyiz."

Abdullah Öcalan'ın referanduma ilişkin olası tavrının ne olacağına ilişkin bir soruya da, A. Öcalan'ın tereddütsüz evet diyeceğini söyleyerek şöyle devam etti: 

"'Evet’ derdi fakat eleştirilerinin ardından. Apo eleştirileri fazla olan biridir. Hiçbir şeyi eleştirisiz kabul etmez. Eleştirileri de 3 yıldır Başkan Barzani’yi sabote etmeye çalışanlara karşı olurdu."