Özdağ: 'Cumhur İttifakı, HÜDA PAR'ı içine alarak domuz bağı ittifakı olmuştur'

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Cumhur İttifakı'nı HÜDA PAR, Millet İttifakı'nı ise HDP üzerinden hedef alarak “Asla HÜDA PAR ve HDP ile ilgisi olanları kapımızın önünden geçirmeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Özdağ: 'Cumhur İttifakı, HÜDA PAR'ı içine alarak domuz bağı ittifakı olmuştur'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Sinan Oğan'la birlikte Konya'da Tarım Fuarı'nı ziyaret etti.

Sinan Oğan ve partililerle stantları gezen Ümit Özdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada hem Cumhur İttifakı’nı hem de Millet İttifakı’nı eleştirdi.

Özdağ şunları söyledi:

“Tarım fuarında bazı ithal tarım makinelerinin fiyatlarını sorduk. 375 bin euro, 680 bin euro. Bunları satın alacak Türk çiftçisi artık yok. Tarım dışından iş insanları satın alıyorlar ve çiftçilere kiralıyor. Çünkü 20 senedir tarım, yanlış politikalarla ve Tarım Bakanlığı’nı kontrol altına alan ithalat lobileriyle, tasfiye süreci içerisinde. Nihayet gelmiş olduğumuz noktada şiddetli kuraklık yaşayan ülkemiz, yanlış politikaların birikimiyle ve uluslararası piyasalarda önce koronavirüs, sonra Rusya- Ukrayna savaşı neticesinde gerçekleşen daralmanın neticesinde, bugün kıtlık noktasına gelmiş durumdadır.

“Cumhur İttifakı domuz bağı ittifakına dönüşmüştür”

HÜDA PAR’ın katılmasıyla Cumhur İttifakı domuz bağı ittifakına dönüşmüştür. Hizbullah’ın işlediği cinayetleri, programında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin iki milletli bir yapıda tekrar kurulması gerektiğini, laik sistemin, üniter devlet sisteminin tasfiye edilmesini savunan HÜDA PAR.

Öte yanda aynı zeminde hareket eden, Kandil ve PKK ekseninde hareket eden HDP, ne yazık ki, cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanını belirleyebileceklerini düşünmektedir. Millet İttifakı’nı yöneten liderlerin ve Cumhur İttifakı’nı yöneten liderlerin gafletinden dolayı.

Biz Ata İttifakı’nda bir araya gelen Atatürk çizgisindeki milliyetçi partiler, Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi, Türkiye İttifakı Partisi, asla ve asla HÜDA PAR ve HDP ile ilgisi olanları kapımızın önünden geçirmeyeceğiz.

“Bütün adaylara hodri meydan”

Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ise, “Biz Ata İttifakı olarak her yerde olacağız. Bütün adaylara hodri meydan diyorum. Gelsinler Konya’da tarımın sorunlarını konuşalım. Gaziantep’te yerel sanayiyi konuşalım. Gidelim hep beraber Hatay’da bu deprem neden bu kadar büyük bir felakete neden oldu, halk kürsüsünü kuralım, konuşalım. Çakma anketlerle, devlet imkanlarıyla, televizyonların ele geçirilmesiyle bu seçimi kazanacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler olarak bu seçimin belirleyicisi biz olacağız ve hiçbir şekilde ne HDP’nin 6+1 formülüyle Millet İttifakı’nı esir almasına, ne de Cumhur İttifakı’nı domuz bağıyla bağlamalarına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.