PAK: Afyon, Konya ve Ankara’da Kürt Ailelere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

Bir çok insanın yaralandığı bu saldırılarda saldırıyı gerçekleştirenler Kürt ailelere Kürt kimliğinden dolayı hakaret, küfür ve ırkçı bir tutum sergilemişlerdir.Güvenlik güçlerinin saldırılara zamanında müdahale etmemeleri de sorunun ne denli tehlikeli boyutlara vardığının işaretidir.

PAK: Afyon, Konya ve Ankara’da Kürt Ailelere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

Nedeni ne olursa olsun, Kürt ailelere yapılan bu saldırılar hem insan haklarına yapılan bir saldırıdır, hem de saldırı esnasında Kürt kimliğine yönelik yapılan hakaret, rencide edici söylem ve nefret, tüm Kürt milletine yapılmış bir saldırı olarak görülmelidir.

Saldırının ırkçı bir söyleme  büründürülmesi, aslında Türkiye Devleti’nin izlemiş olduğu Kürt karşıtı, şoven siyasetin ve uygulamaların bir ürünüdür. Ve bu tür ırkçılıkla bütünleşen saldırılar  ilk de değildir.

Türkiye Devleti’nin her kademedeki yöneticileri ve ırkçı, şoven saldırılara zemin hazırlayan basın ve yayın organları bu tür saldırıların en başat sorumlularıdırlar.

Türkiye Devleti’nin tüm yönetim organlarının izlemiş oldukları Kürt karşıtı siyaset, Kürtlerin yaşamın her alanında Kürt kimliklerinden dolayı saldırıya, haksızlıklara  uğramalarına  elverişli bir zemin yaratmaktadır. Bu nedenle ,  her şeyden önce Türkiye Devleti’nin tüm yönetim organlarını izlemiş oldukları Kürt karşıtı siyasete son vermeye çağırıyoruz.

Kürt ailelerin  uğramış olduğu saldırıları ve saldırılar esnasında Kürt kimliğine yönelik yapılan tüm hakaret ve ırkçı söylemleri lanetliyoruz. Türkiye Devleti’nin ilgili tüm yönetim organlarını, saldırıları gerçek boyutundan saptırma girişimlerinden vaz geçerek, saldırıyı gerçekleştirenleri hem bu insanlık dışı saldırıdan  hem de sarf etmiş oldukları insanlık suçu olan  ırkçı söylemlerinden dolayı  yargılamaya çağırıyoruz.

21.07.2021

PAK Basın ve İletişim Bürosu