KDP'li yetkiliden Mustafa Karasu'ya sert yanıt!

PDK Politbüro üyesi Necat Hesen, PKK’nin önde gelen kadrolarından Mustafa Karasu’nun Kürdistan Bölgesi’ne yönelik açıklamalarına sert yanıt verdi. PDK’li yetkili, PKK’nin Güney Kürdistan’da yaptığı yüz kızartıcı ve suç teşkil eden faaliyetlerinin açıklanmasının ve teşhir edilmesinin zamanın geldiğini söyledi.

KDP'li yetkiliden Mustafa Karasu'ya sert yanıt!

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, geçtiğimiz ay partilerinin yayın organına verdiği bir mülakatta Kürdistan Bölgesi’ni hedefleyen açıklamalarda bulunarak artık tahammüllerinin kalmadığını söylemişti.

Karasu’nun açıklamalarına cevap veren Kürdistan Demokrat Partisi(PDK) Politbüro üyesi Necat Hesen, "PKK, Güney Kürdistan’da marazlı bir misafirdir. Karasu, Kürdistan Bölgesi’ni tehdit etmeye kalkıyor. Hangi hakla bunu yapıyor?! Neden gidip Kuzey Kürdistan’ı savunmuyorlar acaba?” şeklinde tepki gösterdi. 

“PKK, bir yandan istihbaratların talimatıyla Güney Kürdistan gençlerini Türkiye’nin ormanlarını yaksınlar diye kışkırtırken, diğer yandan Türkiye’nin işgalinden dem vuruyor” diyen PDK’li Necat Hesen “PKK, Süleymaniye’de adeta işgalci devletlerin istihbaratı gibi çalışıyor” dedi.

Hesen sözlerini şöyle sürdürdü: “Süleymaniye’nin Guwêj bölgesinde kendilerinin verdiği istihbarat sonucu 3 PKK'li yöneticileri öldürüldü. Buna benzer onlarca olay var. Bütün bu kirli şeylerine rağmen kalkmış bize kendilerini kahramanmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Siz önce kendi üyelerinizi katletmeyi bırakın, sonra Peşmerge üzerine konuşun.”

PDK’li Necat Hesen, PKK’nin Şengal’i Irak’ın ve bazı bölge ülkelerinin bir istihbarat merkezine dönüştürtüğünü belirterek, “Onlarca Ezdi kız ve erkek çocuğu Kandil’e kaçırdılar. Acaba bu gençleri kaçırırken hükümete bir bilgi verdiniz mi?” ifadelerini kullandı.  

PKK’nin Erbil merkezde insanlara yönelik terör saldırısı gerçekleştirdiğini, Süleymaniye’de ise bazı insanların peşine ajanlarını taktığını ve insanları tehdit ettiğini hatırlatan Hesen, “Tüm bu yaptıkları yasa dışı faaliyetlere rağmen, biz onlara sabır ve tahammül gösterirken, kalkmış tahamüllerinin kalmadığından bahsediyorlar.(Karasu’dan bahsediyor)  Siz Güney, Doğu ve Rojava Kürdistanı’nda Kürtleri katlediyorsunuz, arkalarına ajanlarınızı takıyorsunuz, insanları tehdit ediyorsunuz!” şeklinde konuştu.

PDK Politbüro üyesi Necat Hesen, 21 Haziran’da Peşmerge Güçleri’ne sığınan PKK’li komutan Özgür Jiyanda’nın PKK’nin karanlıkta kalmış bir çok gizli faaliyetlerinden bahsettiğini belirterek, “PKK’nin o kadar çok kirli suçları ortaya çıktı ki,  bunların üzerine nasıl kapatacağını bilmedikleri ve Peşmerge’yi şehit etme suçunu inkar etmek için bu tür açıklamalar yapıyorlar. PKK, bu suçlularından ötürü halk mahkemelerine teslim edilmelidir” dedi.

(Basnews)