Pentagon'dan Türkiye'ye Rojava uyarısı

Pentagon'dan Türkiye'ye Rojava uyarısı

Pentagon Sözcüsü Sean Robertson, Al-Hurra televizyonuna verdiği röportajda Rojava'da yapılacak herhangi bir Türk askeri harekatının Ankara ile Washington arasındaki ortak çıkarları baltalayacağı konusunda uyardı.

Pentagon kanadı, Türkiye’nin Rojava’da tek taraflı askeri bir adım atmasının iki ülke arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyeceğini açıkladı. Açıklamada, özellikle ABD personellerinin bulunduğu bölge ve çevresini kapsaması nedeniyle ciddi bir endişe duyduğunu ekledi.

Robertson, uluslararası koalisyonun terör örgütü IŞİD’in noktalarına karşı faaliyetlerini sürdürdüğünü ve Rojava’daki stratejik ortakları(Demokratik Suriye Güçleri) DSG ile işbirliği içinde bulunduklarını belirtti.

ABD, Türkiye’yi ortak bir yaklaşım için beraber çalışmaya davet etti.  Sean Robertson, Suriye'de Türkiye'nin endişelerini ve güvenlik kaygılarını gidermek için "özel bir güvenlik mekanizması tesis etmek" adına Savunma Bakanlığı ve Türkiye’deki güvenlik hizmetleri ile yoğun görüşmelerin devam ettiğini de dile getirdi.