Perinçek'ten Ankara'ya Kurdistan Referandumu çağrısı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ankara'yı, 25 Eylül 2017 tarihinde Kürdistan’da gerçekleştirilecek ‘Bağımsız Kürdistan’ referandumuna sessiz kalmamaya davet etti.

Perinçek'ten Ankara'ya Kurdistan Referandumu çağrısı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün Ankara’da partisinin Genel Merkezinde yaptığı basın toplantısında 25 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecek “Bağımsız Kürdistan için referandum” konusunda açıklamalarda bulundu.

Bağımsız Kürdistan’ın, ABD ve İsrail’in Batı Asya’da İkinci İsrail’i kurma planı olduğunu savunan Perinçek, bunun Türkiye’nin toprak bütünlüğü ve iç barışını tehdit ettiğini öne sürdü.

Bu planın Kürtleri ABD ve İsrail çıkarları uğruna ateşe sürmeye hizmet edeceğini iddia eden Perinçek, Türkiye’nin bu planın hayata geçirilmesine izin vermeyeceğini öne sürdü.

AK Parti hükümetinin konunun ciddiyetine uygun bir duyarlılık göstermediğini savunan Perinçek, “Ankara’da Erbil temsilciliği açılmasına izin verilerek bir bakıma sözde “Kürdistan” Büyükelçiliğinin yolu açılmaktadır.” dedi. Perinçek “Ankara’daki Erbil Temsilciliği, Kürdistan’ın bağımsızlığına yönelik referandum kararı kaldırılana kadar kapatılmalıdır.” önerisini de sundu.

Kürdistan Yönetimine, “Kürdistan’ın bağımsızlığı için referandum” kararından vazgeçmediği takdirde ilk yaptırım olarak Habur Kapısının kapatılacağının bildirilmesi gerektiğini savunan Perinçek, “Türkiye’nin Irak ve diğer Batı Asya ülkeleri ile ticaret ve ilişkisini sağlamak için ikinci bir kapının açılması hazırlığına derhal girişmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin, Kürdistan’a yaptırım uygulamak için Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ile görüşmelere başlaması gerektiğini söyleyen Perinçek, Suriye ile ilişkilerin normalleştirilmesini istedi ve “Türkiye ile Suriye arasında bölge ülkelerinin toprak bütünlüğü için ortak askerî uygulamaları da içeren önlemler amacıyla görüşmelere başlanmalıdır.” İfadelerini kullandı.