Peşmerge Bakanlığı Birleşik Kürdistan ordusu kuruluyor

Kürdistan Peşmerge Bakanlığı, Kürdistan Demokrat Partisine (PDK) bağlı 80. Birlikleri ile Kürdistan Yurtseverler Birliğine (YNK) bağlı 70. Birlikleri kendi bünyesinde toplamak için yeni bir proje hazırlıyor. Peşmerge yetkilileri bu adımla birlikte birleşik bir Peşmerge ordusunun temellerinin atılacağını bildirdi.

Peşmerge Bakanlığı Birleşik Kürdistan ordusu kuruluyor

Projeyle birlikte bütün Peşmerge güçlerinin tek çatı altında birleşerek büyük bir Kürt ordusunun kurulması için ilk adım atılmış olacak.

Yaver: Birleşik Kürt Gücü İçin İlk Adım Atılıyor

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Kurdistan24'e yaptığı açıklamada; Bakanlığın, Kürdistan'da görev yapan ABD'li, İngiliz ve Alman askeri danışmanların katkılarıyla hazırladığı bir projeyle bütün Peşmerge güçlerini bakanlık çatısı altında birleştirerek birleşik bir Kürt gücünü oluşturmanın ilk adımını atacaklarını bildirdi.

Mustafa: Bu Seferki Proje Çok Güçlü

Kurdistan24'e konuşan KYB'ye bağlı 70. Birlikler Genel Komutanı Şêx Cafer Mustafa ise, söz konusu güçlerin birleştirilmesinin önündeki en büyük engelin maddi sorunların olduğunu söyledi.

Bu sefer başlatılan projenin daha güçlü olduğunu kaydeden Mustafa, bağımsız Kürdistan'ı koruyacak profesyonel eğitimlerden geçmiş birleşik güçlü bir Peşmerge ordusunun kurulmasına çok az kaldığını sözlerine ekledi.

163 Bin Peşmerge

70. ve 80. Birlikler toplamda 120 bin, bakanlık bünyesinde ise 43 bin Peşmergeyi görev yapıyor.