Peşmerge ile İran askerleri arasında çatışma!

Piranşar’da KDP-İ peşmergeleri ile İran pasdarları arasında çatışma çıktığı, 2 peşmergenin hayatını kaybettiği bir peşmergenin ise yaralandığı bildirildi.

Peşmerge ile İran askerleri arasında çatışma!

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, dün akşam saatlerinde Rojhılat’ın Urmiye kentine bağlı Piranşar ilçesinde İran Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-İ) ile İran Devrim Muhafızları Ordusu (Pasdaran) arasında çatışma çıktı.

Çatışmada Piranşarlı 2 peşmergenin hayatını kaybettiği, bir peşmergenin de yaralandığı, yaralı peşmergenin akibetinin henüz bilinmediği belirtildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na yakınlığı ile bir sitede yer alan habere göre, PDK-İ peşmergeleri sözkonusu bölgede İran askerlerinin pususuna düştü.

Haberde, Hadi Şêxe ve Eyüp Sultani isimli iki peşmergenin yaşamını yitirdiği kaydedildi.  

KDP-İ Peşmerge sorumlusu Kawe Behrami, Piranşar’da çatışma yaşandığını doğruladı ancak sonuçlarına ilişkin net bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Son aylarda çatışmalar yoğunlaştı

Rojhılat’ta son iki aya Kürt partilere bağlı peşmergeler ile İran güvenlik güçleri arasında çatışmalar yoğunlaştı.

22 Nisan 2021 günü Meriwan kenti yakınlarında çıkan çatışmada 2 Pasdaran mensubu öldürüldü.

11 Mayıs 2021 tarihinde Urmiye’nin Salmas ilçesi kırsalında çıkan çatışmada 3 İran askeri öldü. Aynı çatışmada henüz hangi partiye üye oldukları belirlenemeyen 2 peşmerge hayatını kaybetti.

Yine 19 Mayıs günü Mahamad kenti yakınlarında PDK-İ peşmergeleri Enver Nesiriçiyane ve Sohrab Xediripur, askerlerle yaşanan çatışmada yaşamını yitirdi.