Peşmerge Komutanı: Kemal Kerkuki Ateşkesin süresi 24 saat

Kurdistan Bölgesi Batı Cephesi Peşmerge Komutanı Kemal Kerkuki ateşkesi doğruladı ve şimdilik süresinin 24 saat olduğunu vurguladı.

Peşmerge Komutanı: Kemal Kerkuki Ateşkesin süresi 24 saat

Kurdistan Bölgesi Batı Cephesi Peşmerge Komutanı Kemal Kerkuki Sputnik'e verdiği söyleşide ateşkesi doğruladı ve şimdilik süresinin 24 saat olduğunu vurguladı.

KDP Politbüro üyesi ve Peşmerge Komutanı Dr Kemal Kerkuki Sputnik'e verdiği söyleşide, dün geceden bu yana çatışmaların durdurulduğunu ve savaşın tümden sona erdirilmesi konusunda da uyum içinde olduklarını dile getirdi.

Kerkuki, ABD'nin her iki tarafın anlaşması için gerçekleştirdiği girişimlerin yanısıra, dün gece gerçekleştirilen güvenlik toplantısı ile Rusya gibi etkin güçlerin savaşın durdurulması ve görüşmelerin başlamasına yönelik girişimlerinin etkili olduğunu ve kısa süreli bir ateşkesin sağlandığını dile getirdi.

Çatışmaların görüşmelerin gerçekleştirilmesine zemin sağlaması için 24 saatliğine durdurulduğunu dile getiren Kerkuki, Peşmerge'nin saldırmadığını ve savaş istemediğini ancak Irak güçlerinin saldırmaları halinde sert karşılık vereceklerini söyledi.