PKK, iki kadın komutanının hayatını kaybettiğini duyurdu

PKK, yaptığı açıklamada Hibrize Özdurak ve Fatma Onur adlı üyelerinin yaşamını yitirdiğini belirterek kimlik bilgilerini kamuoyuyla paylaştı.

PKK, iki kadın komutanının hayatını kaybettiğini duyurdu

Açıklamada “Berçem Turcel” kod adlı Hibrize Özdurak’ın 15 Haziran 2022’de, “Kinda Zin” kod adlı Fatma Onur’un ise 28 Ekim 2022’de, PKK’nin “Medya Savunma Alanları” olarak adlandırdığı Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Yaşamını yitiren Hibrize Ozdurak’ın 1978 yılında Mardin’in Derik ilçesinde doğduğu, 1993 yılında PKK’ye katıldığı, Diyarbakır, Batman, Bitlis ve Erzurum kırsalının yanı sıra Rojava’da kaldığı belirtildi.

Fatma Onur’un ise 1976 yılında Maraş’ın Afşin ilçesine bağlı Domizdere Köyü’nde Alevi bir ailede doğduğu, 13 yaşındayken Avrupa’ya geçtiği ve 1995 yılında İngiltere’deyken PKK’ye katıldığı aktarıldı.

Öte yandan, Ekim 2022’de Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Şengal’de düzenlediği operayonla Fatma Onur'u hedef aldığını duyurmuştu.

AA’nın geçtiği haberde, Onur’un PKK'nin “istihbarat yöneticisi” olduğu belirtilerek, örgütün silahlı kanadı içerisinde uzun yıllar boyunca kaldığı ve istihbarat eğitimi verdiği belirtilmişti.