PKK ile TSK arasında Hakurk, Bitlis ve Erzincan'da çatışmalar

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile PKK arasında yaşanan çatışmalar son günlerde daha fazla yoğunlaştı. Hemen hemen her gün çatışma ve hayatını kaybeden asker ve gerilla haberini alınıyor.

PKK ile TSK arasında Hakurk, Bitlis ve Erzincan'da çatışmalar

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile PKK arasında yaşanan çatışmalar son günlerde daha fazla yoğunlaştı. Hemen hemen her gün çatışma ve hayatını kaybeden asker ve gerilla haberini alınıyor.

TSK'nin “Pençe Harekatı” adını verdiği operasyon kapsamında Kürdistan Bölgesi’nin Hakurk bölgesinde PKK’ye yönelik operasyonu sırasında Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Ünal'ın, Bitlis'in Bölükyazı köyü yakınlarında PKK'lilerin gerçekleştirdiği bir saldırıda ise Bitlis Merkez İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Zafer Akkuş hayatını kaybetti.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı da konuyla ilgili yapılan açıklamada, Mustafa Ünal'ın “Pençe Harekatı” kapsamında Hakurk bölgesinde PKK’lilerle girdiği çatışmada yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Bekar olduğu öğrenilen Ünal'ın cenazesinin yarın öğle namazına müteakip Konya'nın Çeltik ilçesine bağlı Kaşören Mahellesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

Bitlis’te askeri araca roketatarlı saldırı

Bitlis'in Bölükyazı köyü yakınlarında da Bitlis Merkez İlçe Jandarma Komutanı Zafer Akkuş'un makam aracına PKK'lilerin roketli saldırı düzenlendiği bildirildi.

Saldırıda Binbaşı Akkuş ile yanında bulunun şoförü ve koruması yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan Binbaşı Akkuş, kaldırıldığı Bitlis Devlet Hastanesi’nde kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

HPG Basın Merkezi tarafından yapılan bir açıklamada ise Erzincan ve Xakurke'da Türk Ordusu'na yönelik geliştirilen eylemler ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

15 Temmuz günü Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Oluk Tepesi’nde konumlanan Türk ordu birliklerine yönelik eylem düzenlendiği dile getirilen açıklamada, TSK mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı belirtildi.

Türk güçlerinin, Xakurkê bölgesine bağlı bir tepeyi 14 Temmuz günü akşam saatlerinde, bir diğerini ise 16 Temmuz günü yine akşam saatlerinde savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile bombaladığı, bombardımanlar ardından TSK'nin Skorsky helikopterlere ile indirmeler yaparak bu her iki tepede operasyon gerçekleştirdiği dile getirilen açıklamada, PKK güçlerinin 16 Temmuz günü saat 14.10’da Türk ordusuna yönelik sabotaj taktiği ile bir eylem düzenlediği belirtildi.

HPG-Bim açıklamasında TSK savaş uçaklarının PKK kontrolündeki bölgelere yönelik hava saldırıları düzenlediği dile getirildi:

Açıklamada, TSK savaş uçaklarının 16 Temmuz günü saat 20.30 sularında Heftanin bölgesine bağlı Xantur alanını,17 Temmuz günü gece saatlerinde iseKandil bölgesine bağlı Kozine, Bêpalan, Enzê ve Bêreşê köyleri ile Şehit Nuda Tepesi, Dola Bedrana, Dola Zergelê ve Tepê Savaş alanlarını bombaladığı belirtildi.