PKK, Şırnak’ta katledilen çobanları ‘ajan’ diye vurduğunu açıkladı

PKK’ye bağlı Sivil Savunma Birlikleri (YPS), Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesinde 2 çobanı, “ajanlık yaptıkları” gerekçesi ile infaz ettiğini açıkladı.

PKK, Şırnak’ta katledilen çobanları ‘ajan’ diye vurduğunu açıkladı

3 Mayıs günü İdil ilçesi Yeni Mahalle'de yaşayan ve çobanlık yapan Hüseyin Öner (44) ve kuzeni Ömer Kaya (41), Karalar beldesi ile Oyalı köyü (Delavê Qesrê) arasındaki Bagok Dağı yakınlarında mağaralar bölgesinde silahla vurulmuş halde bulunmuştu.

PKK’ye bağlı Sivil Savunma Birlikleri (YPS), Öner ve Kaya’nın öldürülmesi olayının sorumluluğunu üstlendi.

PKK’ye yakın haber sitelerinde yer alan haberde, her iki çobanın 3 Mayıs akşam saat 21:00 sırlarında “profesyonel bir tarzda gerçekleştirilen eylem sonucunda” öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Öner ve Kaya’nın “devlete ajanlık” yaptığı ileri sürülerek, PKK’nin Mardin Eyalet Komutanı “Hewreman Avyer” kod adlı Hasan Mahmudi ve “Hira” kod adlı Deniz Orak komutasındaki PKK’lilerin Bagok Dağı bölgesinde ölümünden sorumlu oldukları iddia edildi.  

Ne olmuştu

Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre; hayvancılık ile uğraşan Hüseyin Öner (44) ve kuzeni Ömer Kaya (41) 3 Mayıs sabahı hayvanlarını otlatmak için evden çıktıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamadı.

Her iki kuzen Bagok Dağı yakınlarındaki mağaralar bölgesinde çevredekiler tarafından bir otomobil içerisinde silahla başlarından vurularak öldürülmüş halde bulundu.

Öner ve Kaya’yı görenler durumu , jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Bazı kaynaklar çobanların üzerinde telefonları ve otomobilin anahtarının bulanamadığı bilgisini paylaştı.

İhbarla gelen sağlık ekipleri, 2 kişinin silahla vurulduğunu ve yaşamını yitirdiğini belirledi./Rudaw