PKK, Süleymaniye’de gençlere Kandil’e gitmeleri için açık bir şekilde çağrıda bulunuyor

Askeri Uzman ve Siyasi Analist Hakim Hemdî yaptığı açıklamada, Süleymaniye yerel idaresinin Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) faaliyetlerinin önüne geçmemesi halinde kent açısından büyük tehlikeler yaratacağını belirtti.

PKK, Süleymaniye’de gençlere Kandil’e gitmeleri için açık bir şekilde çağrıda bulunuyor

PKK, Süleymaniye’de halka açık bir şekilde çağrıda bulunarak Kandil’e giderek silahlı savaşa dahil olmalarını talep ediyor.

Askeri Uzman ve Siyasi Analist Hakim Hemdî açıklamasında, Süleymaniye yerel idaresinin PKK’ye yönelik tedbirler geliştirmemesi halinde kent açısından büyük tehlikeler yaratacağı uyarısında bulundu.

PKK, 20.11.2021 Cumartesi gecesi Hewari Parkı’nda “Özgürlük Savaşına gelin, gerillanın direnişine katılın” adı altında düzenlediği etkinlikte açık bir şekilde gençlere Kandil’e giderek PKK saflarına katılmalarını istedi.

Duruma ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Hakim Hemdî şunları söyledi: “PKK’nin gençlere yönelik çağrısının ciddi bir etkisi olmayacağı kanısındayım çünkü şimdiki gençler çok uyanık ve bilinçliler. Bu nedenle silahlı grupların peşlerine takılmazlar. PKK’nin Süleymaniye’de yürüttüğü faaliyetler çok tehlikeli ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) bunu engelleyemezse ileride çok ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalacaktır.”

Hakim Hemdî açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “PKK askeri anlamda çöküşte ve bu çağrısı bundan kaynaklı. Türkiye askeri anlamda PKK’ye çok ciddi darbeler vurdu. Bu nedenle PKK bu çöküşünü gizleyebilmek için gençlere katılım çağrısında bulunuyor.”

Süleymaniye idaresinin PKK’nin bu faaliyetlerini engellemesi gerektiğine vurgu yapan Hemdî açıklamasının sonunda, Türkiye’nin PKK bahanesiyle sivilleri hedef aldığını, PKK’nin de bunu önemsemediğini, bu nedenle YNK’nin sivil halkı koruyabilmek için PKK’nin faaliyetlerini engellemesinin şart olduğunu dile getirdi.