'PKK, Türkiye’nin sınırları geçmesini meşrulaştırıyor'

Kürdistan Parlamentosu Parlamenteri Rêvîng Hirorî, PKK’nin Kürdistan Bölgesi sınırındaki birçok bölgeyi Türk ordusuna teslim ettiğini söyledi.

'PKK, Türkiye’nin sınırları geçmesini meşrulaştırıyor'

BasNews’e konuşan Kürdistan Parlamentosu Parlamenteri Rêvîng Hirorî, PKK’nin Kürdistan’ın işgali için Türkiye’ye yol açtığını belirterek, “Zaxo ilçesi kırsalından sonra Berwarî Bala bölgesinden Amedi’nin Nêrwe,  Rêkan’a kadar olan bölge PKK ve Türk ordusu tarafından işgal edilmiş durumda” dedi.

Bunun tehlikeli bir plan olduğunu ancak, yavaş yavaş uygulandığını söyleyen Rêvîng Hirorî “PKK, Türkiye’nin sınırları geçmesini meşrulaştırıyor. Uluslararası toplum Türkiye ve PKK’nin işgaline karşı sesiz” ifadelerini kullandı.  

Kürt parlamenter, Türk ordusu ve PKK çatışmaları nedeniyle Kanî Masê’ye bağlı Kêste, Çelka Kirîstiyana, Çelka Seyîda, Wirexên, Ednê, Hiror, Qumrî ve Dêşîş köylerinin büyük zarar gördüğünü ve köylülerin köylerini boşaltmak zorunda kaldığını sözlerine ekledi.

Rêvîng Hirorî, PKK’nin Türk ordusu bölgeyi işgal ettiği için sadece ateş açtığını ve bu şekilde Türk ordusun Kürdistan Bölgesi’nin içlerine kadar çekmeyi hedeflediğini dile getirdi.