PKK'den Selahattin Demirtaş açıklaması: Münafık

“Selahattin Demirtaş’tan devrimci bir tutum beklemek çok naif bir yaklaşım olur”

PKK'den Selahattin Demirtaş açıklaması: Münafık

PKK’ye bağlı Lekolin sitesinde, Alişar Piran takma adıyla yayınlanan yazıda Selahattin Demirtaş’ın Mersin’deki polisevi saldırısını kınamasına ve 2012’deki “Apo’nun heykelini dikeceğiz” sözleriyle ilgili yaptığı “Hem bağlamından koparılmaya hem yanlış anlaşılmaya çok müsait bir ifadeydi” açıklamasına tepki gösterildi.

Serbestiyet’te yer alan habere göre yazıda eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için özetle şu ifadeler kullanıldı:

Selahattin Demirtaş kuşkusuz bir devrimci değildir, hiç bir zaman da olmamıştır. Demirtaş’ın direniş cephesinde gedikler açmaya, zayıflatmaya çalışan tutum ve anlayışları en hafif tabiriyle münafıklıktır.

Demirtaş’ın pişmanlık belirtileri göstererek düşmana teslim olma yaklaşımı bakımından tarihe not düşürülmesi gereken önemli bir noktadır.

Demirtaş, Mersin Mezitli’deki iki kadın gerillanın gerçekleştirdiği eylemi de ilk kınayanlar listesine girmiş. Niye son hızla kınama açıklaması yapıyor; çünkü soykırımcı sömürgeci faşist rejime karşı içine girdiği pişmanlık tutumunda samimiyetini göstermeye çalışmaktadır. Yazık!

Öte yandan geçtiğimiz günlerde saldırıyı savunan bir açıklama yapan PKK yöneticisi Duran Kalkan da saldırıyı kınayan Demirtaş’a karşı şu ifadeleri kullanmıştı;

"Devrimci demokratik güçler açısından, Kürt halkı, kadınları, gençleri, yurtseverlik çizgisi, devrimci demokratik çizgi açısından da esas çizgi budur. Ölçü bu, doğru çizgi, öncü çizgi bu. Ne olacak? O zaman gücün yetiyorsa sen de öyle ol, gücün yetmiyorsa gücün yettiği kadar ama yapanlara dua et, karşı çıkma, kendi kendine konuşma, ukalalık yapma. Kimsenin ukalalık yapmaya hakkı yoktur, Kürtler ölüm kalım durumunu yaşıyor." /Serbestiyet