PKK’den Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hakkında ilk yorum

PKK’nin üst düzey kadrolarından Ayfer Kordu (Bese Erzincan), CHP lideri Kılıçdaroğlu için “devletin has kadrosu” dedi. PKK’li yönetici, Meral Akşener’in de “CHP'nin sağcı, milliyetçi, ırkçı bir çizgide politika yapmasından sorumlu” kılındığını öne sürdü.

PKK’den Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hakkında ilk yorum

Millet İttifakı, cumhurbaşkanı adayını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıkladı. Ancak bu açıklamadan önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in çıkışı, muhalefet içerisinde yeni bir tartışmanın da önünü açtı.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hakkında değişik kesimlerden değerlendirme ve açıklamalar gelirken PKK’nin kadın yapılanması KJK sorumlusu Ayfer Kordu’dan (Bese Erzincan) bir yorum geldi.

ANF’ye konuşan Kordu, Millet İttifakı içerisinde “cumhurbaşkanın kim olacağı” konusunda çok ciddi kriz yaşandığını hatırlattı.

“Kendisi de devletin has bir kadrosu olan Kılıçdaroğlu'nun adaylığı Kürt ve Alevi olması nedeniyle kabul görmedi” diyen Kordu, “Meral Akşener derin devletin en kıdemli, bağlı kadrolarındandır. Faili meçhullerin çok yoğun işlendiği yıllarda görev yapmış ve sorumluluğu olan biridir. Normal bir kadın değil devletin fideliğinde özel yetiştirilmiş, faşist egemen erkek zihniyeti ile donanmış bir kadındır. Nasıl ki MHP Erdoğan için görevlendirilmişse, Meral Akşener de CHP'nin sağcı, milliyetçi, ırkçı bir çizgide politika yapmasından sorumlu kılınmıştır” diye konuştu.

Akşener’in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyip Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı önerince çok çeşitli çevrelerden hiç ummadığı şekilde büyük bir tepki aldığını belirten Ayfer Kordu, “Partisinden binlerce üye istifa etti. İyi Parti çok ciddi bir prestij kaybına uğradı. Oy oranları düştü. Akşener siyaset sahnesinden silinme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Ayrıca Millet İttifakının sol, sosyalist güçlerle ittifak yapması halinde Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanacağı anlaşılınca çeşitli yalan-dolan taktiklerle yeniden derin devlet kliklerinin talimatı ile millet ittifakına geri dönüş yaptı” değerlendirmesini yaptı.

Akşener’in dönüşünün “Kılıçdaroğlu'nu kontrol etme” amacı taşıdığını savunan Kordu, “Yeni, demokratik bir Türkiye'nin az da olsa gelişme ihtimalleri dahi böylelikle Meral Akşener yolu ile kapatılmak isteniyor” diye konuştu.

Kordu, “HDP, emek ve özgürlük güçleri şimdiye kadar direnip, ilkeli bir tutum almasaydı, Kılıçdaroğlu bir gün değil bir an bile Erdoğan-Bahçeli-Akşener'in oyunlarına, provokasyonlarına karşı dayanma gücü gösteremezdi” sözlerini sarf etti.