PKK’den Muş’taki çatışmaya ilişkin açıklama

PKK, Kasım ayında Muş’un Varto (Gimgim) ilçesi kırsalında yaşanan çatışmada 7 asker ile bir örgüt üyesinin hayatını kaybettiğini, 1 örgüt üyesinin de sağ yakalandığını duyurdu.

PKK’den Muş’taki çatışmaya ilişkin açıklama

Türkiye İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz ay Muş'un Varto (Gimgim) ilçesinde yaşanan çatışmada bir PKK’linin hayatını kaybettiğini, birinin de sağ olarak yakalandığını açıkalmıştı.

Konuya ilişkin PKK’nin askeri kanadı HPG de bir açıklama yaptı.

HPG’nin açıklamasında 18 Kasım 2022 günü Gimgim ilçesine bağlı Leyleg köyü civarında askerlerle örgüt üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi.

HPG’nin açıklamasına göre bu çatışmalarda 7 asker ile 1 örgüt üyesi hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden HPG’linin, Rojhılat’ın Kirmaşan vilayetine bağlı Rewanser nüfusuna kayıtlı “Aso Ferzad” kod adlı Seyîd Perendek olduğu belirtildi.

Açıklamada, aynı çatışmada bir HPG’linin de “esir düştüğü” belirtildi.

“Aso Ferzad” kod adlı Seyîd Perendek / Foto: ANF

Bakanlığın açıklaması

Türkiye İçişleri Bakanlığı, 17 Kasım 2022 tarihli açıklamasında, Muş Jandarma Komutanlığı tarafından Varto ilçesi kırsalında, istihbarata dayalı nokta operasyonu esnasında, Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Komando Timleri ile PKK’liler arasında sıcak çatışma çıktığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu çatışmada, “İran sınırından Türkiye’ye giren” 2 PKK’liden birinin hayatını kaybettiği, diğerinin sağ olarak yakalandığı kaydedildi.

Ancak Bakanlığın açıklamasında askerlerin can kaybı olup olmadığı bilgisine yer verilmedi.

Konuya ilişkin Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından, "İran sınırından Türkiye'ye girdiğini tespit ettiğimiz, Tunceli'ye görevlendirildiğine yönelik istihbari bilgimiz olan ve Muş Varto'da takibi yapılan 2 PKK'lı teröristten biri canlı, diğeri çatışma sonucu ölü olarak ele geçirildi. Allah, kahraman jandarmamızı korusun" paylaşımını yaptı.