PKK'den Ulusal Birlik taahhüdü

PKK, Kürt ulusal birliği konusunda her türlü görevi yerine getireceğini açıkladı.

PKK'den Ulusal Birlik taahhüdü

PKK, Kürt ulusal birliği konusunda her türlü görevi yerine getireceğini açıkladı.

Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) kuruluşunun 41’inci yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, Kürt ulusal birliği konusunda üzerine düşen her türlü görevi yerine getireceği taahhüdünde bulundu.

PKK'nin  Kürt demokratik birliğini yaratabilmek için üzerine düşen her türlü görevin gereğini yerine getireceğini bir kez daha ifade ettiği dile getirilen açıklamada, "Bu temelde, başta tüm Kürt parti ve örgütleri olmak üzere Kürt aydın ve sanatçılarını, kadın ve gençlerini, tüm Kürt halkını duyarlı olmaya, var olan tehlike ile ortaya çıkan imkânları görmeye, Ulusal Kongre temelinde ittifak ve birlik yaratarak özgürlük için beraber çalışmaya ve mücadele etmeye çağırıyor. Özgürlüğün bu temelde kazanılacağına ve bunun da çok yakın olduğuna inanıyor." ifadeleri kullanıldı.

ABD ve Rusya desteğinde Türkiye'nin Rojava'ya yönelik saldırılarına karşı 45 gündür direnildiği dile getirilen açıklamada, direnişin başta Kürdistan Bölgesi olmak üzere tüm parçalardaki ve yurtdışındaki halkın ve dünyanın dört bir yanındaki devrimci-demokratik güçler tarafından etkili bir biçimde desteklendiği vurgulandı.

Türkiye ile PKK öncülüğündeki Kürdistan halkı arasındaki savaşın, bölgesel düzeyi de aşarak küresel boyuta ulaştığı dile getirilen açıklamada, bu durumun Kürt sorununun çözüm imkânlarını çok daha fazla artırdığı vurgulandı.