PKK'li Duran Kalkan: Belli ki Biden biraz sıkıştırmış Erdoğan’ı

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretine ilişkin, “Belli ki Biden biraz sıkıştırmış. Ciddi biçimde uyarmış. Bu, Erdoğan'ın kendi gidişi değil” yorumunu yaptı.

PKK'li Duran Kalkan: Belli ki Biden biraz sıkıştırmış Erdoğan’ı

PKK’ye yakın Medya Haber TV’ye konuşan Duran Kalkan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“PKK olarak Rojava’da dayatmada bulunmadık”

Rojava’ya ilişkin şimdiye kadar çok şey söylemediklerini belirten Kalkan, “PKK olarak biz hiçbir zaman şöyle bir dayatmada olmadık. Yani Rojava'da her şey PKK’nin istediği, dediği gibi olacak, PKK çizgisinin gereklerine göre olacak gibi böyle bir dayatmamız olmadı elbette” dedi.

“Hiç kimse Rojava’daki durum bizim istediğimiz gibi olsun dayatmasına bulunmamalı. PKK’ye çık git dememeli” diyen Kalkan, “Yani günümüzün modası bu olmuş. Rojava'da, PKK çıksın, diyorlar. Bakur ve Başûr’da diyorlar. Zaten Rojhilat PKK’yi almıyor bile. Yani tuhaf bir durumdur. Çıksın da nereye gidecek bu PKK?” ifadelerini kullandı.

“CHP-İYİ Parti ittifakı muğlaktır”

Türkiye’deki ittifaklar hakkında konuşan Kalkan, “Yenikapı ruhu denen şeyle sözde yeni bir sistem oluşturuldu, iktidarı ve muhalefetiyle. Fakat öyle bir şey yok aslında. Evet, Cumhur İttifakı’nın iktidar olduğu doğru ama Millet İttifakı muhalefet mi, iktidar mı bu belli değil. Şu anda bakarsak AKP-MHP ittifakının muhalefeti, HDP ve diğer demokrasi güçleri. Yani Millet İttifakı dışındaki güçler, muhalefet edenler onlar, alternatif olan onlar. Bu CHP-İYİ Parti ittifakı muğlaktır, belirsizdir. Şimdi mevcut yönetimi, iktidar sistemini gerçekten AKP-MHP ittifakı, Cumhur İttifakı mı ayakta tutuyor, yoksa CHP-İYİ Parti, Millet İttifakı mı hayatta tutuyor? Tartışmalı” şeklinde konuştu.

“Belli ki Biden biraz sıkıştırmış Erdoğan’ı”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Diyarbakır ziyaretini “biraz farklı” şeklinde yorumlayan Duran Kalkan, Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden’in talebi üzerine bu ziyareti gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

Kalkan, “Belli ki Biden biraz sıkıştırmış Tayyip Erdoğan’ı. Evet, ABD destek veriyor. Kürt soykırımına, PKK’ye karşı yürüttüğü savaşa. Fakat bu AKP-MHP faşist diktatörlüğü o kadar kuralsız, ölçüsüz, zalimce yürütüyor ki bu işi, yani bunu artık müttefikleri de destek verenler de kaldıramıyor. Onun için de anlaşılıyor ki uyarmış. Bu Tayyip Erdoğan'ın kendi gidişi değil. Diyarbakır'a doğrudan gidişi kesinlikle orayla bağlantılı” dedi.