Putin: Kiev'in yapması gereken tek şey masaya oturmak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna yönetimini gerilimi körüklemekle suçlayarak, 'Kiev'in yapması gereken tek şey masaya oturmak' dedi.

Putin: Kiev'in yapması gereken tek şey masaya oturmak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belaruslu mevkidaşı Aleksandr Lukaşenko ile Moskova’da gerçekleştirdiği görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi.

Putin, yaptığı açıklamada, Rusya ve Belarus ordularının Belarus’ta gerçekleştirmekte oldukları ortak tatbikatın Ukrayna ya da başka bir taraf için tehdit oluşturmadığını kaydetti.

Ukrayna’nın doğusunda gerilimin artmasına ilişkin Rusya lideri, "Tam olarak şu anda Donbass’taki durumun tırmandığını gözlemliyoruz" dedi.

Putin, Ukrayna’nın doğusundaki krizi sonlandırma çabalarında ilerleme sağlanmadığını ve siyasi danışmanlar düzeyinde sürdürülen temasların bir sonuç vermediğini kaydederek, "Kiev’in yapması gereken sadece, Donbass temsilcileri ile müzakere masasına oturmak ve krizin çözümü üstünde anlaşmak. Bu, ne kadar erken olursa o kadar iyi olur" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı, Batı medyasının, Rusya’nın Ukrayna’yı 16 Şubat’ta işgal edeceğini yazmış olmasına istinaden sorulan ‘16 Şubat gününü nasıl geçirdiniz?’ sorusu üstüne şunları söyledi:

“Doğrusunu söylemem gerekirse, bunlara dikkatimi dahi vermedim. Yalan haberlerin sayısı o kadar çok ki, bunların her birine daima cevap vermeye asla değmez. Biz sadece gerekli gördüğümüz şeyleri yapıyoruz ve böyle davranmaya devam edeceğiz. Tabii ki dünyada ve çevremizde neler olduğunu görüyoruz. Fakat bizim, Rusya halkının ve Rusya devletinin ulusal çıkarlarına uygun olan kendi kesin ve anlaşılır referans noktalarımız mevcut.”

LUKAŞENKO: RUSYA VE BELARUS'UN SAVAŞA İHTİYACI YOK

Belarus lideri Lukaşenko ise, "Durumun ciddiyetini göz önüne bulundurarak, Rusya Devlet Başkanı ile tam olarak bu konu üzerine odaklandık, Batı partnerlerinin saldırgan davranışına yanıt olarak olası ortak eylemleri değerlendirdik. Bir kez daha altını çiziyorum, kimse bırakın savaşı, gerilimin tırmanmasını ve herhangi çatışmayı bile istemiyor. Buna ihtiyacımız yok. Rusların ve Belarusluların buna ihtiyacı yok" değerlendirmesini yaptı.