IŞİD, güvenli bölgeye kaçmaya çalışan sivillerin üzerine bombalı araç sürdü

IŞİD, güvenli bölgeye kaçmaya çalışan sivillerin üzerine bombalı araç sürdü

Suriye Demokratik güçleri (SDG), Rakka'da hala IŞİD'in kontolünde olan kesimde 10,000-25,000 arasında sivil bulunuyor. SDG Basın Bürosuna göre, SDG savaşçılarının çocukları kurtarmaya çalıştığı sırada en az dört çocuk ve iki SGD savaşçısı yaşamını yitirdi.

Siviller kurtarılmış alanlara doğru kaçmaya çalışırken, 12 kişilik bir SDG grubu daha sivili güvenli alanlara ulaştırmaya çalışırken, IŞİD militanları bombalı bir araçla savaşçı ve sivillerin arasına daldı. Dört çocuk, iki SDG savaşçısı yaşamını yitirirken, sekiz savaşçı ve yedi sivil de yaralandı. Bazılarının durumu ağır.

Bir yandan çatışmalar sürerken, diğer yandan, sivilleri kurtarmada uzman olan gruplar yaralıları ve şehitleri kurtarılmış alanlara ulaştırmaya çalışıyorlar.

Şu anda, Rakka'nın yedi mahallesinde çatışmalar devam ederken, IŞİD'den gelen en önemli tehdit yeraltı tünelleri ve keskin nişancılardan oluşuyor.

Sivil Toplum Örgütlerine göre, şehrin nüfusu şu an 10 ile 25 bin arasında değişiyor. İki hafta içinde kalanların yüzde 70'inin terk etmesi bekleniyor.