Rojava krizinde Suudlar da devrede: DSG heyeti Arabistan'da

Rojava krizinde Suudlar da devrede: DSG heyeti Arabistan'da

Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) bölgedeki geleceğine dair ABD, Rusya ve Şam başta olmak üzere yoğun bir diplomasi yürütülüyor.

Son olarak Rusya’dan bir heyet, SDG yetkilileri ile ilk resmi temasını gerçekleştirirken Suudi Arabistan’ın da devreye girdiği haberi geldi.

Al Masdar’ın Rus Nezavisimaya gazetesinden aktardığı habere göre, DSG heyeti, perşembe günü Riyad’da Suudi yetkililerle görüşmek üzere Riyad'a ulaştı.

Rojava'nın geleceğini konuşmak üzere için Suudi yetkililerle bir araya gelen DSG heyetinin, Suudi Arabistan’dan gelen resmi davet üzerine bu ziyareti gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Görüşmede, Suriye Demokratik Güçleri ile Riyad arasındaki işbirliği ve Türk ordusunun uzun zamandır beklenen operasyonunu başlattıktan sonra Kuzeydoğu Suriye'de devam etmekte olan durumu tartışacağı ifade ediliyor.

Rus gazetesi, DSG heyetinin, Suriye hükümeti muhalefetinden bağımsız olarak bu toplantıya katıldığını söylüyor.

Haberde “Riyad, Suriye'deki çatışmaların başlamasından bu yana Suriye hükümetine karşı muhalif konumunu koruyan, Şam'la bağları kesen ilk ülkelerden biriydi ve daha sonra ülke içindeki militan güçlere yardım ettiler” deniyor.