Rojava: Özerk Yönetim buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledi

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Tarım ve Sulama Komitesi, buğday ve arpa ürünlerini alım fiyatını belirlemek için bir toplantı düzenledi. Buna göre Rojava Tarım ve Sulama Komitesi, buğdayın kilosunu 2 bin 200 Suriye lirası, arpanın kilosunu ise bin 600 Suriye lirası olarak belirledi.

Rojava: Özerk Yönetim buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledi

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Tarım ve Sulama Komitesi, buğday ve arpa ürünlerini alım fiyatını belirlemek için bir toplantı düzenledi

Özerk Yönetim Yürütme Meclisi eş başkanları Bêrîvan Xalid ve Ebid Hamid El-Mihbaş, tarım kalkınma şirketi ve Kuzey ve Doğu Suriye Çiftçiler Birliği’nin temsilcileri toplantıda hazır bulundu.

Toplantıda bölge üzerindeki ambargoya rağmen buğday bulunmasının önemi ve arpa-buğday vergilerinin %1,5’ten %1’e düşürülmesini tartıştı.

Katılımcılar, bütün çiftçilerin üzerinde anlaşacağı uygun gider maliyetini belirlemek için her bölgede çiftçilerin gideri tartıştı.

Toplantıda, Kuzey ve Doğu Suriye’deki çiftçilerin buğday mahsulünü Özerk Yönetim’in tüm bölgelerde belirlediği merkezlerden temin edilmesi kararlaştırıldı.

Buna göre bütün bölgede buğdayın kilosu 2 bin 200 Suriye lirası, arpanın kilosu ise bin 600 Suriye lirası olarak belirlendi.