Rojava Özerk Yönetimi ve Şam rejiminden karşılıklı adım: Kuşatma kalktı!

Şam rejiminin Halep'in Kürt mahalleleri olan Şeyh Maksud ve Eşrefiye’ye yönelik ambargosunun kaldırıldığı, Rojava Özerk Yönetimi’nin de Kamışlı ve Haseke’deki rejim üslerine yönelik kuşatmasına son verdiği bildirildi.

Rojava Özerk Yönetimi ve Şam rejiminden karşılıklı adım: Kuşatma kalktı!

Haseke kentinde yolların açıldığı, Halep’te ise Kürt mahallesi Şeyh Maksud Mahallesi’ne un girmesine izin verildiği kaydedildi.

Rojava İç Güvenlik Güçleri’nin (Asayiş) Haseke’deki mahalle yollarını açtığı, gidiş gelişlerin başladığı ve Kamışlo, Qudat ile Neşwe mahallerine de gidiş gelişlerin normalleştiği bildirildi.

Öte yandan Suriye ordusuna bağlı 4. Tabur’un da Halep’teki Şeyh Maksud Mahallesi’ne un gitmesine izin verdiği ve fırınların çalışmaya başladığı öğrenildi.

Suriye rejimine yakın medya organlarında da Özerk Yönetim ile Şam hükümeti arasında anlaşmaya varıldığı yönündeki haberlere yer verildi.

DSG ile Şam görüşmesi sonrası kuşatma sona erdi

Haseke Valisi Xesan Halil yaptığı açıklamada hükümet yetkilileri ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında Rusya’nın arabuluculuğunda gerçekleşen görüşmelerin olumlu neticelendiğini ve sonuç olarak kuşatmaların kalktığını belirtti.

Kamışlo’da Asayiş’in sınırda bulunan Nusaybin Kapısı önündeki bariyerin kaldırdığı gelen bilgiler arasında.

Eşrefiye ve Şeyh Maksud mahallelerinde yaklaşık 200 bin Kürt yaşıyor. /Rudaw