Rojava'da tarihi bir an: DSG-Koalisyon ortak basın toplantısı

Rojava'da tarihi bir an: DSG-Koalisyon ortak basın toplantısı

IŞİD'le mücadele amacıyla kurulan Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Harekatı-CJTF-OIR sözcüsü Albay Myles B. Caggins bir ilki gerçekleştirdi ve iki ism, ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Mustafa Bali, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Caggings ile çok yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Bali, "Albay Myles Caggings ile, Haseke'de birkaç önemli konuyu ele aldık. Ziyaret için tekrar teşekkürler" notu düşerken, basın toplantısını takip eden gazeteci Vladimir van Wildenburg, "Tarihi an. OIR Sözcüsü Albay Myles B. Caggins, Mustafa Bali, Kino Gabriel arasında ilk ortak basın toplantısı." sözleriyle toplantıyı takipçilerine duyurdu.

Trump yönetiminin Kuzey Suriye'den asker çekme kararının ardından tahliye edilen askerlerin bir bölümü, Rakka'daki petrol kuyularının korunması amacıyla yeniden Kuzey Suriye'ye gönderilmişti.

The Telegraph'a konuşan üst düzey bir Amerikalı yetkili, ABD'nin Suriye politikasında pek bir değişiklik olmadığını kabul etmiş ve Kürt müttefikleri de, Kuzey Suriye'de ABD ile IŞİD'e karşı iş birliğine yeniden başladığını duyurmuştu.

Trump, geçen ay, ülkenin doğusundaki petrol sahalarının güvenliğini sağlamaları için sınırlı sayıda ABD askerini Suriye'de bırakarak, Suriye'den ABD askerlerini çekeceğini açıkladı. 

Açıklamadan haftalar sonra, tümüyle bir çekilmenin gerçekleşmediği ortaya çıktı. 

Yüzlerce ABD askeri Suriye'de kalmaya devam ediyor, buna, Trump'ın, "Bu kana bulanmış topraklarda başkası savaşsın" dediği Türkiye'nin sınırının hemen karşısındaki bölge de dahil.