Rojhılat’ta bir Kürt genci İran Güvenlik Güçleri tarafından katledildi

Rojhılat’ın Seqiz Kenti’nde Muxtar Fethî isimli bir Kürt genci İran Hükümet karşıtı sloganlar yazıyor bahanesiyle, İran Güvenlik Güçleri tarafından katledildi ve aileye bu olayın basına sızdırılmaması yönünde tehditler yapıldı.

Rojhılat’ta bir Kürt genci İran Güvenlik Güçleri tarafından katledildi

Hengaw İnsan Hakları Örgütü’nün paylaştığı habere göre, Seqiz Kenti sakinlerinden olan Muxtar Fethî 2 arkadaşıyla birlikte bir otomobildeyken İran Güvenlik Güçleri tarafından katledildi.

Görgü tanıklarına göre, Muxtar Fethî ile arkadaşları araçta otururlarken askeri bir araç arabaya yaklaştı ve 2 metreden Muxtar Fethî’yi hedef alarak ateş açtı. Açılan bu ateş sonucu Kürt genci olay yerinde hayatını kaybetti.

Elde edilen bilgilere göre, İran istihbarat kurumlarının Muxtar Fethî’nin katledilmeden bir gece önce hükümet aleyhtarı sloganlar yazdıklarından şüphelendikleri, ama katlettikten sonra aileye giderek, çocuklarını yanlışlıkla vurduklarını, çocuklarının katledilmesi haberlerini paylaşmamalarını veya medya kuruluşlarına yansıtmamalarını tembihleyerek, tehdit etti.

 

Basnews