Rusya dünyanın en çok yaptırım uyguladığı ülke oldu

Ukrayna'da başlattığı savaştan bu yana Rusya'ya 11 binin üzerinde yaptırım uygulandı. Rusya'ya yönelik en çok yaptırım kararını 1.948 yaptırımla ABD aldı.

Rusya dünyanın en çok yaptırım uyguladığı ülke oldu
Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ilk yılında Rusya, İran, Suriye ve Kuzey Kore gibi ülkeleri geçerek dünyanın en çok yaptırım uygulanan ülkesi konumuna geldi.
 
Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşta bir yıl geride kalırken, Batı ülkeleri Rusya'ya ağır bir ekonomik bedel ödetmek için çok sayıda yaptırımı yürürlüğe koydu.
 
Saldırıların devam etmesiyle yaptırımların kapsamları da zamanla genişletilirken, finans, enerji, ulaşım, medya, teknoloji, otomobil, spor ve ticaret gibi birçok alanda Rusya'ya yaptırım uygulandı.
 
Küresel yaptırım izleme veri tabanı Castellum.ai'nin verilerine göre, Rusya 22 Şubat 2022'den itibaren 11 bin 327 yeni yaptırıma maruz kaldı.
 
Savaşın öncesinden bu yana Rusya'ya uygulanan yaptırımların toplam sayısı ise 14 bin 22'ye ulaştı.
 
Rusya bu sayıyla, 4 bin 268 yaptırımın uygulandığı İran'ı, 2 bin 643 yaptırıma maruz kalan Suriye'yi ve 2 bin 133 yaptırımın uygulandığı Kuzey Kore'yi geride bıraktı.
 
Dünyada en çok yaptırımın uygulandığı ülkeler sıralamasında 1.155 yaptırımla Belarus, 651 yaptırımla Venezuela ve 839 yaptırımla Myanmar da yer aldı.