Rusya'dan 'ABD'nin YPG'ye ağır silah yardımına' ikinci tepki!

Rusya'dan 'ABD'nin YPG'ye ağır silah yardımına' ikinci tepki!

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye hükümetini savaş suçuyla itham ettiği yeni raporunu eleştiren Zaharova, bu hafta yayımlanan rapora ilişkin olarak, "Söz konusu belgede bilinen ve hiç orijinal olmayan damgalar yer alıyor. Maalesef, bunların hepsi ne kanıtı ne de aslı olan iddialar" dedi.

'Bu Değişmez Kuraldan Vazgeçmemek Gerek'

Zaharova, ABD'nin, Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan Kürt güçlere ağır silah gönderme planlarına ilişkin bir soruya da "Tüm silah gönderimleri meşru Suriye hükümetine yapılmalı. Rusya, Ortadoğu'ya da dahil olmak üzere kendi silahlarını bu biçimde ihraç ediyor. Bu değişmez kuraldan vazgeçmemek gerek" yanıtını verdi.

Bu arada Politico dergisinden Susan Glasser'in 'Rusların, 2013'te Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov için Beyaz Saray'da bir görüşme ayarlanması için neredeyse yalvardığını' iddia ettiği haberine de değinen Zaharova, "Susan, bu bir yalan" dedi.

Zaharova şöyle devam etti: "Lavrov'un 2013'te dönemin ABD dışişleri Bakanı John Kerry ile 64 görüşmesi ve 192 telefon görüşmesi gerçekleşti. Bu görüşmelerin yüzde 90'ı ABD'nin isteği üzerine gerçekleşti."