Şam, Kürtlerle özerkliği görüşmek için şart koydu

Şam, Kürtlerle özerkliği görüşmek için şart koydu

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriyeli Kürtlerin Batı desteğini kullanmaya çalışmamaları halinde özerkliğin müzakere edilebileceğini ve konunun diyaloğa açık olduğunu ifade etti.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim Arapça RT'ye konuşarak Suriye ordusunun krize son vermek üzere olduğunu söyledi. Muallim, "teröristler ortadan kaldırıldıktan sonra" ülkedeki yasadışı ABD varlığının da çözülmesi gerektiğini ifade etti.

"Batı'nın desteğini almazlarsa, müzakere mümkün şartı!" 

Suriye hükümetinin müttefikleriyle birlikte ülkeyi bu yılın sonuna kadar "IŞİD ve diğer terörist güçlerden temizlemek istediğini" vurgulayan Velid Muallim, "Suriye devleti ülkenin her karışını teröristlerden kurtarmak istiyor" diye konuştu.

Kürt meselesine yönelikte konuşan Muallim, Suriyeli Kürtlerin arkalarındaki Batı desteğini kullanmaya çalışmamaları durumunda özerkliğin müzakere edilebileceğini belirtti.

"Suriye'de Kürtler bir şekilde Suriye Arap Cumhuriyeti'nin sınırları içerisinde özerklik ilan etmek istiyorlar. Bu konuda müzakere ve diyalog mümkün" diyen Muallim, bunun ancak IŞİD terör örgütü yenildikten sonra yapılabileceği vurgusunu yaptı.