Şam'dan sert tepki: Erdoğan'a bağlı terör grupları bölgeyi işgal ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri ve bağlı Suriye Milli Ordus'nun Suriye'nin kuzeyindeki Tel Abyad ve Serekaniye kentine girmesiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Şam rejimi, Türkiye'ye sert tepki gösterdi. 

Şam'dan sert tepki: Erdoğan'a bağlı terör grupları bölgeyi işgal ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri ve bağlı Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) Suriye'nin kuzeyindeki Girê Spî (Tel Abyad) ve Serekaniye (Resulayn) kentine girmesiyle ilgili tartışmalar devam ederken, Şam rejimi, Türkiye'ye sert tepki gösterdi. 

BM'de konuşan Suriye Temsilcisi Beşar El-Caferi, "Türk devleti Suriye topraklarını işgal etti, Suriye halkının çoğunu öldürdü ve 180 bin kişiden fazlasını göç ettirdi" dedi. 

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Temsilcisi Caferi, BM Güvenlik Konseyi oturumunda konuştu. Caferi, "Erdoğan’a bağlı terör grupları, güvenli bölge adı altında Suriye bölgesindeki halkları reddederek bölgeyi işgal ediyor" ifadelerini kullandı. 

"Suriye’nin geleceğini belirleyen anayasa halkın mülküdür ve halk mülkünden vazgeçmeyecek" diyen El-Caferi, oluşturulan ve görüşmeleri devam eden Anayasa Komitesi'ne ilişkin şunları söyledi:

“Suriye halkı komite çalışmalarının uygun ve sakin bir süreçte yapılmasını bekliyordu. Ancak uluslararası ve bölgedeki bazı tarafların sunduğu komite çalışmalarına şaşırdılar. Ne yazık ki Türk devleti Suriye topraklarını işgal etti, Suriye halkının çoğunu öldürdü ve 180 bin kişiden fazlasının göç etti. Erdoğan’a bağlı terör grupları, güvenli bölge adı altında Suriye bölgesindeki halkları reddederek bölgeyi işgal ediyor. Diyaloglar uluslararası hukuk ve buna bağlı metotlar çerçevesinde gerçekleşmelidir.”

El-Caferi, anayasa komitesi çalışmalarının başlaması için yapılan çalışmalara ilişkin ise, “Krizin nedeni, Suriye'yi siyasi amaç olarak kullanan ve bölgedeki jeoloji haritasını değiştirmeyi hedefleyen uluslararası terörizmdir. Bu da Suriye’deki savaşın dış güçlere bağlı terörün sonlandırılmasını mümkün kılacak. Suriye halkları işgali ve DAİŞ, El Nusra gibi terör örgütlerini reddederek" diye konuştu.