Seçim provokasyonu: Sahte HDP broşürü dağıtıldı

HDP adına basılan ve CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi logoları konan sahte broşürlerde, Türkiye'yi de içine alan bir Kürdistan haritasına da kondu.

Seçim provokasyonu: Sahte HDP broşürü dağıtıldı

Yerel seçime sayılı günler kalırken, Antalya'da CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve HDP logoların yer aldığı sahte broşürler dağıtıldı.

HDP adına basılan sahte broşürde 'Bu bir halk ayaklanmasıdır', 'Metropollerde Millet İttifakını destekliyoruz' yazısı ile birlikte, Türkiye’nin sınırlarını da içine alan 'Kürdistan haritası'na yer veriliyor.

Sahte broşürü sosyal medya hesaplarından paylaşan bazı kişiler, 'Broşürleri gece dağıtıyorlar' notu düştü. 

Sahte broşürlere Twitter hesabından tepki gösteren Saadet Partisi'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Aktaş, "Tarih bir çok şerefsiz gördü ama bu dönemdekiler gibisi az bulunur. Sahte broşürler dağıtıyorlar şimdi de" dedi.

Aktaş paylaştığı başka bir mesajda ise "Antalya şehir merkezinde de dağıtıyorlar. Tarih bunlar kadar alçağını kaydetmedi. HDP adına sahte broşür bastırıp dağıtacak kadar düştüler. Çukur bile 'benim bir izzetim var beni bunlarla nitelemeyin' diye bağırıyor" ifadelerini kullandı.

Birçok kişi de sosyal medyada sahte broşürlere tepki gösterdi.

Geçmiş seçimlerde de benzer biçimde sahte broşürler basılıp, dağıtılmıştı.

HDP'den sahte bildiri açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP), sosyal medya hesabından partileri adına kimi il ve ilçelerde sahte bildiri dağıtılmasına tepki gösterdi.

HDP tarafından yapılan açıklamada, sahte bildirilerle provokasyon yaratılmak istendiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yalanlar, tehditler, sinevizyonlar işe yaramayınca şimdi de partimiz adına korsan bildiri dağıtıp provokasyon yaratıyorlar. Bu korsan bildiri 31 Mart’ta kaybedeceklerinin işaretidir. Yurttaşlarımız bu siyasi ahlaksızlık ve provokasyon konusunda duyarlı davranmalıdır."