Selda Bağcan: Üç defa hapse girdim, her girişte çıplak arandım

Sanatçı Selda Bağcan, üç kez cezaevine girdiğini belirterek, “Her girişte çıplak arandım. Anlamak istemeyenlere duyurulur” ifadelerini kullandı.

Selda Bağcan: Üç defa hapse girdim, her girişte çıplak arandım

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Selda Bağcan, 3 defa cezaevine girdiğini ve her seferinde çıplak arandığını söyledi.

Bağcan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Şarkılarımdan dolayı üç defa hapse girdim. Aynı şarkılar şimdi dünyada meşhur oldu. Ve ben her girişte çıplak arandım. Anlamak istemeyenlere duyurulur!.."

Cezaevlerinde 'çıplak arama' iddiaları geçtiğimiz gün bir kez daha Meclis Genel Kurulunda gündeme gelmişti.

Cezaevinde "çıplak arama" yapıldığı eleştirilerini reddederek "Onurlu ve ahlaklı kadın bir sene beklemez" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in TBMM'deki sözleri tepkilere neden olmuştu.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Zengin’in sözlerine itiraz ederek, "Onurlu kadın, iffetli kadın bir yıl beklemez" sözünü çok talihsiz buluyorum” derken Zengin, “Aynen söylüyorum” karşılığını verdi. Beştaş bunun üzerine, “Ben kadınların "iffetli kadın" ve "onurlu kadın" diye ayrılmasını asla kabul etmiyorum. Her kadın onurludur, her kadın iffetlidir, iffet bana sana göre değişmez, bunu reddediyorum” yanıtını vermişti.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ise "Yanılıyorsunuz Özlem Hanım, tam da o bahsettiğiniz 'ahlak' 'utanma', 'mahremiyet' duygusu bir kadını 1 yıl değil, ömür boyu susturulabilir" paylaşımında bulunmuştu.