Selin vurduğu Mardin Kızıltepe de su altında kaldı

Yaklaşık üç gündür bölge illerinde etkili olan şiddetli yağıi dün Mardin’de de su baskınlarına neden oldu.

Selin vurduğu Mardin Kızıltepe de su altında kaldı
Foto:DHA

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde etkili olan yağış sonrası kırsal Büyükboğaziye Mahallesi’ndeki bazı evler ile kırsal Küçükboğaziye Mahallesi İlkokulu’nu su bastı.

DHA’nın haberine göre Kızıltepe'de etkili olan yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. İlçeye bağlı kırsal Büyükboğaziye Mahallesi'nden geçen derenin taşmasıyla yakındaki birçok evi, su bastı.

Evlerdeki eşyalar ise kullanılamaz hale geldi. Kırsal Küçükboğaziye Mahallesi İlkokulu’nda sınıflar, suyla birlikte çamur içinde kaldı.

Okulun içi ve bahçesi, suyla doldu. Ana sınıfındaki eşyalar, kullanılamaz hale geldi. Su baskınları nedeniyle şimdiye kadar can kaybı ya da yaralananın olmadığı belirtildi.

Dereye düşen çocuk kayboldu

Öte yandan Kızıltepe’de 11 yaşındaki bir çocuk dereye düşerek kayboldu. Çocuğun bulunması için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Çatalca Mahallesi'nde yaşayan 11 yaşındaki Fatma Sezer mahalleden geçen Cırcıp Deresi'ne düştü.

Sağanak nedeniyle debisi yükselen derede, bir süre sürüklenen Sezer kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen AFAD, UMKE, Mardin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve jandarma ekipleri arama kurtarma çalışması başlattı.

Ekiplerin, çocuğu arama kurtarma çalışması sürüyor.