Selvi: Değişim sürecinde PKK olmaz, ama HDP yer alabilir

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, referandum sonrası yeni sürecin ipuçlarına yer verdiği yazısında, Kürt sorununun çözümünde kucaklayıcı bir vizyonun ortaya konulabileceğini, bu denklemde PKK'ye yer verilmeyeceğini ama HDP'nin olabileceğini belirtti.

Selvi: Değişim sürecinde PKK olmaz, ama HDP yer alabilir

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mayıs'tan yıl sonuna kadar olan süreyi "değişim süreci" olarak gördüğünü söyledi.

Türkiye'nin Irak, Suriye, İran ve tüm bölgede Kürtlerin hamisi olarak ortaya çıkarak kucaklayıcı bir vizyon ortaya koyabileceğini ileri süren Selvi, "PKK olmaz ama HDP bu denklemde yer alabilir" görüşünü dile getirdi. 

'Yol haritası mı olacak yoksa yeni eksen mi' başlığıyla yayımlanan yazısının konuyla ilgili bölümünde Selvi şu düşünceleri dile getirdi.

"PKK defteri kapandı ama Kürt sorununu sivil yöntemlerle çözme irademiz devam ediyor. Türkiye Irak, Suriye, İran ve tüm bölgede Kürtlerin hamisi olarak ortaya çıkabilir. Kucaklayıcı bir vizyon ortaya konulabilir. PKK olmaz ama HDP bu denklemde yer alabilir.

Erdoğan’ın açıklayacağı yol haritası bir anlamda yeni sürecin pusulası olacak. Hatırlarsanız bir dönemler çok yoğun bir şekilde ‘eksen kayması’ tartışması yaşamıştık. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı yol haritasında köklü değişiklikler bekleniyor. Bir anlamda Erdoğan, başkanlık sisteminin yol haritasını ortaya koyarak, bir anlamda yeni sisteminin eksenini tayin edecek."

Selvi'nin Hürriyet gazetesinde yayınlanan yazısının tümünü okumak için aşağıdaki linke tıklayın.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/yol-haritasi-mi-olacak-yoksa-yeni-eksen-mi-40457964