Şengal'de PKK gerginliği: Irak ordusu bölgeye çok sayıda güç takviye etti

Şengal’de PKK ile Irak ordusu arasında gerginlik sürüyor. Irak ordusu Şengal’e güç takviyesi yaparken, PKK Haşdi Şabi’yi de krizin içine dahil etmeye çalışıyor.

Şengal'de PKK gerginliği: Irak ordusu bölgeye çok sayıda güç takviye etti

BasNews’e konuşan Şengal’in PDK Sorumlusu Silêman Hesen, Şengal’e Türkiye’nin saldırısında öldürülen YBŞ komutanı Zerdeşt Şengali’nin heykelini dikmesine izin vermeyen Irak ordusu ile dün PKK taraftarları arasında dün gerginlik yaşandı. PKK taraftarları Irak ordusunu protesto etti.

Silêman Hesen Irak ordusunun PKK’nin kent merkezinde kargaşa ve gösteri yapmaına izin vermediğini, PKK’nin Haşdi Şabi ile işbirliği yaparak Iak ordusuna karşı hareket etmek istediğini sözlerine ekledi.

PDK yetkilisi  Silêman Hesen, Irak ordusunun Şengal merkezine çok sayıda asker takviye ettiğini, PKK’nin de askeri güçlerini mevzilendirdiğini ve her iki güç arasında her an bir çatışmanın yaşanabileceğini dile getirdi.  

BasNews’e konuşan Duhok Göç ve Göçmenler Müdürü Eskender Mihemed, Şengal’de yaşanan kriz nedeniyle Şengalli sığınmacıların evlerine dönemediğini söyledi.  

BasNews’e konuşan siyasi gözlemci Hadî Sifoka ise PKK’nin halk içerisinde öldürülen komutanlarının resmi Irak ordusundagörevli olduğu propagandası yaptığını bu nedenle Haşdi Şabi ile işbirliği içerisinde heykeli dikmeye çalıştığını kaydetti. /BasNews