Şirvan davasında tutuklu sanık kalmadı

Şirvan davasında tutuklu sanık kalmadı

Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel bir maden ocağında meydana gelen ve 16 kişinin yaşamını yitirdiği heyelanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 7'si tutuklu, 11 sanık tahliye edildi.

Sanıklar bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, kaçma şüphesi olmadığı ve delil yetersizliği gerekçesiyle tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.

Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyü'ndeki bakır madeninde, 17 Kasım 2017 tarihinde meydana gelen, 16 kişinin hayatını kaybettiği heyelanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında 3 mühendis ile ekip şeflerinin de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanmıştı.

Şüphelilerden 4'ü, avukatlarının yaptığı itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, haklarında 'taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olma' suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında tüm sanıklar hazır bulundu. Savunmalarını yapan sanıkların avukatlarının itirazını değerlendiren mahkeme başkanı, kaçma şüphesi olmadığı ve delil yetersizliği kanaatine vararak, tutuklu 7 sanığın da tutuksuz yargılanmalarına karar verdi, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.